TÜPRAŞ Yönetim Kurulu, genel müdürlük ve rafinerilerde çalışan 860 kapsam dışı personelin maaşlarına yüzde 100'ün üzerinde zam yapılmasını kararlaştırdı.

Haber Giriş : 25 Aralık 2003 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜPRAŞ Yönetim Kurulu, genel müdürlük ve rafinerilerde çalışan 860 kapsam dışı personelin maaşlarına yüzde 100'ün üzerinde zam yapılmasını kararlaştırdı.

TÜPRAŞ Yönetim Kurulu, genel müdürlük ve rafinerilerde çalışan 860 kapsam dışı personelin maaşlarına 20 Aralık 2003 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yüzde 100'ün üzerinde zam yapılmasını kararlaştırdı. TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Emmioğlu, ``Petrol yasasında yapılan ve cumhurbaşkanınca onaylanarak yürürlüğe giren yasa TÜPRAŞ'ta sendikasız olarak çalışan ve kapsam dışı olarak adlandırılan idari ve teknik personelin maaşının başbakanlık müsteşar maaşının iki katını geçemeyeceği hükmünü getirdi. Buna göre TÜPRAŞ'ta çalışan kapsam dışı personelin maaşına yüzde 100'ün üzerinde değişen zam kararı aldık`` dedi.

10 milyon dolar

TÜPRAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Emmioğlu, 860 kapsam dışı personele yapılacak zammın TÜPRAŞ'a 10 milyon dolar ilave yük getireceğini belirterek, ``Bugüne kadar işçi genel müdürden fazla maaş alıyordu. Bu son düzenleme ile TÜPRAŞ'ta kapsam dışı çalışan personelin maaşı 1.5 milyar ile 6 milyar lira arasında değişecek. Yıllardır mağdur edilen kapsam dışı dediğimiz sendikasız çalışanların yüzü gülecek. İşçi ile müdür arasındaki maaş farkı da böylece giderilmiş olacak. 450 milyon dolara imza atan bir kurumda 10 milyon dolarlık ek yük fazla bir rakam değil`` şeklinde konuştu.

860 kişi yararlanacak

TÜPRAŞ Genel Müdürlük yetkililerinin verdiği bilgiye göre yönetim kurulu kararıyla yapılan yüzde 100'ün üzerindeki maaş zammından 860 kapsam dışı personel yararlanacak. 860 personelin 110'u genel müdürlükte, 330'u İzmit ve Körfez müesseselerinde çalışıyor. Diğer 420 kapsam dışı personel Aliağa, Batman, Kırıkkale rafinerilerinde görev yapıyor.

Genel müdüre 6 milyar

TÜPRAŞ'ta çalışan sendikalı işçilerin yıllarını TÜPRAŞ'a adayan genel müdürden fazla maaş aldığını belirten yönetim kurulu başkanı Kahraman Emmioğlu, şunları söyledi; ``Yıllarını TÜPRAŞ'a vermiş ve en üst makama yükselmiş genel müdür 2.5 milyar lira civarında maaş alıyordu. Bu son zam ile genel müdürün maaşı 6 milyar lirayı bulacak. Bu rakamı çok görmemek lazım. TÜPRAŞ'ta sendikalı işçi ile sendikasız ve kapsam dışı olarak nitelendirilen yönetici, mühendis, idari personelin maaşları arasındaki dengesizliği böylece gidermiş olduk.``

İşçiler tepkili

TÜPRAŞ Yönetim Kurulu kararıyla kapsam dışı personele yüzde 100'ün üzerinde zam yapılmasına sendikalı işçiler tepki gösterdi. TÜPRAŞ işçileri tepkilerini şöyle dile getirdi: ``TÜPRAŞ işvereni Türk-İş ile yaptığı sözleşmede TÜPRAŞ işçisine enflasyona endeksli zam yaptı. Bunun oranının yüzde 12 olacağı söyleniyor. TÜPRAŞ yönetimi işçiye enflasyon oranında zam verirken kendilerine yüzde 100'ün üzerinde zam yapmasını kabul etmemiz mümkün değil. TÜPRAŞ işçisine zam yaparken elleri titreyen ve zam oranını düşük tutan yöneticiler kendilerine gelince kesenin ağzını açıyorlar. İşçiye yüzde 12'yi çok görenler kendilerine yüzde 100'ün üzerinde zam yapabiliyorlar.``

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber