Kazaları oturma eylemiyle protesto ettiler

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, sık sık kazaların yaşandığı caddede toplanan vatandaşlar oturma eylemi yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2013 19:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kazaları oturma eylemiyle protesto ettiler

Mehmet Aslan Caddesi'nde geçirdiği motosiklet kazası sonucu hayatını kaybeden Ali Miçoğulları'nın arkadaşları, yakınları ve bir grup vatandaş, olay yerinde toplanarak yetkililerin kazalara önlem almasını istedi.

Yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi yapan kalabalığa, CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da destek verdi.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Sercan Şahutoğulları, "Bu ölüm yolunda nice canlar aramızdan ayrıldı. Daha kaç annenin ağlaması gerekiyor. Trafik sıkışacak dediler ama bizim kalbimiz sıkışmış ne yapabiliriz. Bu ölüm yolunda acilen önlem alınmasını istiyoruz. Tümsekler konabilir, trafik işaretleri sıklaştırılabilir, trafik kontrolleri arttırılabilir, kapanan yollar açılabilir, okullarda, kafelerde hatırlatıcı sunumlar yapılabilir" dedi.

Milletvekili Eryılmaz ise konuşmasında, "Yüzlerce genci trafik kazalarında kaybediyoruz. Neler yapılabilir, devletin alması gereken tedbirler vardır. Samandağ'da da kazaların önüne geçilmesi için trafik kurallarına uyuyor muyuz? Gençlerin hiçbiri kask kullanmıyor. Kazaların çoğu Mehmet Aslan Caddesi'nde oluyor. Çocuklarımıza sahip çıkmamız hepimizin görevidir. Trafik kurallarına uyalım, alkollü araç kullanmayalım" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Ali Miçoğulları'nın kazada hayatını kaybettiği yere karanfiller bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber