Bakan karşılama kuyruğu

Seçim bölgesi Batman'ın Sason ilçesinde incelemelerde bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilçe girişinde uzun karşılama kuyruğu ile karşılandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ağustos 2013 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan karşılama kuyruğu

İlçe merkezinde dolaşan Bakan Şimşek, istekleri içeren dilekçeleri alırken, çocuklara satın aldığı mısırları dağıttı.

Batman Valisi Yılmaz Arslan, AK Parti Milletvekili Ziver Özdemir, bazı il yöneticileriyle birlikte Batman'ın Sason İlçesi'ne giden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilçe girişinde uzun kuyruk oluşturan partililer tarafından karşılandı. Daha sonra ilçe merkezine gelen Bakan Şimşek, Sason'lu muhtarların Mutki-Muş yolunun açılmasına yönelik taleplerinin değerlendirileceğini söyledi. 11 bin 800 nüfuslu ilçede Belediye'nin ek içme suyu, parke taşı, asfalt, kanalizasyon, menfez gibi altyapı çalışmalarını tamamlayan Belediye Başkanı Muzaffer Arslan'ı kutlayan Bakan Şimşek, ilçe içindeki yolların parke taşıyla döşenmesi gerektiğini ifade etti.

Sason ilçe merkezindeki incelemelerini tamamladıktan sonra Belediyenin bulunduğu meydanda satın aldığı mısırları çevredeki çocuklara ikram eden Bakan Şimşek, "Meydanda görebildiğim 41 çocuğa mısır ikram etmeyi görev bildim. Bu mevsimde Mısırın tadı bir başka olur" dedi.

Mısır satıcısına 50 lira veren Bakan mehmet Şimşek, gereyi kalan 9 Mısır'ın da sonra gelecek olan çocuklara ücretsiz verilmesini istedi. Sason Belediyesi'nde kendisine ikram edilen yerli sebze-meyvelerden incir, çilek ve üzümü beğenen Şimşek, "Sason daha çok bal ve ceviziyle bilinen ilçemiz. Ama, son yıllarda yetiştirdikleri çilek, incir ve üzümün tadına doyum olmuyor" dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendisinden işsiz eşine iş isteyen 5 çocuk annesi Havva Barış'ın çocuklarına 100'er lira harçlık verdi. Öğle yemeğinde Sason Havuzbaşı tesislerinde partililerle bir araya gelen Şimşek, Vali Yılmaz Arslan, Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan'la birlikte ilçe sakinleriyle sohbet etti, muhtarları dinledi. Bakan Şimşek'e talepleri içeren çok sayıda mektubun verildiği görüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber