Erdoğan: Kredi kartı borçları konusunda nihai adımları atıyoruz

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2006 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, borçların yeniden yapılandırılması konusunda nihai adımlar attıklarını belirterek, bundan sonra bu konuda düzenleme yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, Genel Kurul gündeminde bulunan prim alacaklarının yeniden yapılandırılması ve kredi kartlarıyla ilgili düzenlemeler hakkında görüşlerini dile getirdi.

Bu alanda bir düzenleme olmamasının toplumda çeşitli sıkıntılar oluşmasına ve üzücü hadiselerin yaşanmasına zemin hazırladığına dikkati çeken Erdoğan, ilgili tüm kesimlerin mutabakatı alınarak bir tasarı hazırlandığını anlattı. Erdoğan, Bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olan tasarının, kredi kartları konusunda sıkıntıları büyük ölçüde gidereceğine, serbest piyasa koşulları içinde açığı kapatacağına olan inancını dile getirdi.

2000 ve 2001 yıllarındaki krizlerde primlerini ödeyemez duruma düşen iş sahiplerinin sıkıntılarının belli ölçüde giderilmiş olacağını anlatan Erdoğan, birikmiş prim borçlarının bu sayede ödenebilir bir yapıya kavuşacağını kaydetti. Erdoğan, "Birikmiş alacaklar tahsil edilecek, yeni borçların oluşması engellenecek ve en önemlisi de birim alacaklarının tahsilinde kurumlarımızın daha etkin görev yapabilmeleri sağlanacak" dedi.

Erdoğan, bazı alışkanlıkların süratle giderilmesini halktan beklediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Doğrusu bazı alışkanlıklar var ki 'nasıl olsa bir yasa çıkar, biz bu işten rahatlıkla kurtuluruz, bu işi rahatlıkla atlatırız...' Böyle bir mantık var. Böyle bir şeyi düşünmüyoruz. Bakın bir kolaylık getiriyoruz ama bu attığımız adımlar artık nihai adımlardır. Bundan sonra bu tür adımların üzerinde duramayız. Bunlar geçmişin bize emanet ettiği, adeta geldiğimizde kucağımızda bulduğumuz sorunlardır. Bu sorunları gidermenin gayreti içinde olduk. Yani, raftaki o tozlanmış dosyaları kaldırmak için bu adımları atıyoruz. Yoksa dönemimizde olanları değil. Onlar için asla olumlu bir yaklaşım göstermeyiz. Şu anda rafları temizlemekle meşgulüz."

Erdoğan, ufuk çizgilerinin, milletin ali menfaatleri olduğunu belirterek, "Bugüne kadar Türkiye'nin başını öne eğdirecek hiçbir adım atmadık, bundan sonra da atmayız, atmayacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber