Hava-İş Sendikası üyelerinden protesto

Sendika üyeleri, THY'de devam eden grevle ilgili İstanbul 11. İcra Hukuk Dairesi'nce "icra ertelemesi" kararı verilmesi ve Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nce de lehe olan mahkeme kararının bozulması gerekçeleriyle İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2013 18:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

- Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ayçin:

- "Biz adaletin sağlanmasını, mahkeme kararlarının uygulanmasını, sözleşmemizin bitmesini, özgürce uçmayı ve bu şirkete sahip çıkmayı istiyoruz"

İSTANBUL (AA) - Hava-İş Sendikası üyeleri, Türk Hava Yolları'nda (THY) devam ettirdikleri grevle ilgili İstanbul 11. İcra Hukuk Dairesi'nce "icra ertelemesi" kararı verilmesi ve Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nin lehe olan mahkeme kararının bozulması gerekçeleriyle İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın önündeki alanda toplanan ve aralarında bazı sendika temsilcilerinin de bulunduğu Hava-İş üyesi bir grup, pankart açtı. "Adaletin öldüğü" iddiasıyla temsili bir tabut taşıyan gruptakilerden bir kadın da gözlerini bantla kapatıp maketten terazi taşıdı.

Alkış ve sloganlarla THY yönetimini protesto eden grup adına bir konuşma yapan Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, sıfır kaza ve kırımla uçan THY'nin uluslararası alanda devlerle mücadele edebilecek konuma gelmesini sağlayanların yöneticiler değil, uçucular ve yerde çalışan teknisyenler olduğunu söyledi.

Toplu sözleşme masasında inatla seslerini duyuracaklarını belirten Ayçin, THY yöneticilerinin grev kırmaya çalıştıklarını savunarak, sabırlarının tükendiğini ifade etti.

Ayçin, İstanbul 5. İş Mahkemesi ve İstanbul 11. İcra Mahkemesi kararlarının uygulanmadığını savunarak, İstanbul 11. İcra Mahkemesi'nin "sendikanın savunmasının beklenilmesi" ara kararına rağmen, bir kaç gün sonra "icranın ertelenmesi" kararı verdiğini anlattı. Atilay Ayçin, kararı veren mahkemenin hakimini de eleştirdi.

Atilay Ayçin, İstanbul 5. İş Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir içeren kararını işveren lehine usulen bozan Yargıtay 22. Hukuk Dairesi'nin kararın altında imzası bulunan üyelerine yönelik de eleştirilerde bulundu.

Toplu sözleşme meselesinin bir an önce çözülmesi gerektiğini dile getiren Ayçin, "Biz adaletin sağlanmasını, mahkeme kararlarının uygulanmasını, sözleşmemizin bitmesini, özgürce uçmayı ve bu şirkete sahip çıkmayı istiyoruz" diye konuştu.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber