Üç öğretmen sendikası başkanı Çelik ile görüştü

Haber Giriş : 21 Şubat 2006 23:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le görüşen eğitim sendikalarının başkanları, eğitimdeki sorunları dile getirerek, "İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı'nın (İLKSAN) feshedilmesini" istedi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ile makamında görüştü.

Sendika başkanları, görüşmeden çıkışta yaptıkları açıklamada, görüşmenin Milli Eğitim Bakanı Çelik'in daveti üzerine gerçekleştiğini belirtti.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, " İLKSAN'ın "kanamaya devam eden bir yara" olduğunu savunarak, 250 bine yaklaşan İLKSAN üyesinin durumdan memnun olmadığını iddia etti.

Gündoğdu, "İLKSAN, MEBSAN olsun mu? diye konuşuluyor. İLKSAN, MEBSAN olsun demek, İLKSAN üyeleri ağlıyor, ağlayanların sayısı artsın mı, demektir" dedi.

Ahmet Gündoğdu, İLKSAN'ın feshedilmesi ve hak sahiplerine haklarının ödenmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer de İLKSAN'ın feshedilmesi gerektiğini savunarak, bakanla görüşmede, ayrıca ek ders ücretlerindeki artışın 1 Ocak 2006'dan geçerli olmasını, hizmetli memurlara da eğitime hazırlık ödeneği verilmesini, polis ve din görevlilerinin yararlandığı tazminattan araştırma görevlileri ile yardımcı doçentlerin de yararlanmasını talep ettiklerini söyledi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan da "İLKSAN'ın eğitim çalışanlarının sırtında bir yük olduğunu, bu yükten kurtulmamız gerektiğini Sayın Bakan'a ilettik" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber