Hakim adayının ölümüyle ilgili araştırma yapılıyor

Hakim adayı Yaylalı'nın ölümüyle ilgili iddialar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Ağustos 2013 14:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Hakim adayının ölümüyle ilgili araştırma yapılıyor

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Genel Sekreteri Leyla Köksal, hakim adayı Didem Yaylalı'nın ölümüyle ilgili, "Bu gençler yanında staj yaptıkları yargıç ve savcıların olumlu görüşlerine rağmen daha iyi bir yargı yerine kendi yargılarına kurban edildiler" dedi.

*Stajyer avukat otel odasında ölü bulundu

*İntihar eden Hakim adayı disiplinsizlikten dolayı meslekten atılmış

Köksal, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu binası önünde yaptığı basın açıklamasında, Yaylalı'nın ölümüyle yargı kamuoyunda yoğun bir tartışma başladığını belirtti.

Yaylalı'nın gerçekten hasta olmasına karşın doktor imzası olmayan rapor nedeniyle haberi olmaksızın hakkında soruşturma yürütüldüğünü ve mesleğe kabul edilmediğini anlatan Köksal, hukuk mücadelesi sonunda hayatına son verdiğini aktardı.

Yaylalı'nın yaşadığı sıkıntıları yaşayan başka isimler de olduğunu ifade eden Köksal, "Bu gençler yanında staj yaptıkları yargıç ve savcıların olumlu görüşlerine rağmen daha iyi bir yargı yerine kendi yargılarına kurban edildiler. Biz sadece mesleğe kabulde değil, yüksek puanlarla yazılıyı geçen ancak sözlüde elenen gençlerin de tanığıyız. Hatta üç kez ısrarla elenen haklılığını mahkeme kararlarıyla kanıtlayıp buna rağmen mesleğe alınmayan gençlerin" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber