Yurt ve kampüslerde 'üst düzey' denetim

İçişleri Bakanlığı üniversite ve yurtlarda güvenlik önlemlerinin artırılması için yeni genelge yayınladı. Kampüslerde 24 saat polis olacak, kameralar artacak, turnike sistemi kurulacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 08:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tahir Alperen


Gezi sürecinde yaşanan olaylar başta olmak üzere, üniversitelerdeki yasadışı eylemlerin önüne geçmek ve öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması adına bir dizi güvenlik tedbirini içeren bir genelge yayımlandı. Genelge iki gün önce İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanarak 81 İl Valiliği, Gençlik ve Spor Bakanlığı (Yurt-Kur) ve Yükseköğrenim Kurulu'na (YÖK) gönderildi.

Rektörlükler talep edecek

Genelge ile hayata geçirilecek yeni düzenlemeler arasında polisin gerekli görüldüğü takdirde kampüste yaşanan olaylara müdahalesinin de yolu gösterildi. Buna göre,rektörün talep etmesi halinde yeteri kadar polis üniversite içerisinde görevlendirilebilecek. Ayrıca, TBMM üyeleri ve üst düzey devlet görevlilerinin üniversitelere ziyaretlerde, gerekli her türlü güvenlik tedbirlerinin üniversite rektörlüklerince alınması ve kuvvet taleplerinin mülki idare amirliklerince gecikmeksizin karşılanması da istendi.

Öğrencilere manyetik kart

Genelgede, üniversitelerde meydana gelebilecek olaylara müdahale edilmesi amacıyla, öğretim yılını kapsayacak şekilde ihtiyaç halinde başvurmak üzere kolluk kuvveti talebi görevlendirme yazıları valiliklerden talep edilecek. Ayrıca kampüslerde meydana gelmesi muhtemel olayları engellemek amacıyla yeteri kadar kamera sisteminin entegrasyonu için düğmeye basılması istendi. Kamera sistemlerinin yanı sıra, üniversite yerleşkelerine giriş-çıkışların turnike sistemi ve manyetik kart ile yapılması sağlanacak.

Muhatap gençlik ve spor bakanlığı

Genelgenin bir diğer muhatabı olan Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde, Yurt-Kur Bölge Müdürlerinin üniversite güvenlik koordinatörleri ile yurtlarda meydana gelebilecek olaylarla ilgili devamlı irtibat halinde olması istendi. Yurtlarda kamera sistemi ile beraber fiziki güvenlik tedbirlerinin ele alınması hususlarının Spor Bakanlığı'nın takdirlerinde olduğunun da altı çizildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber