İş adamının 2B tezgahı

22 dönüm ormanı tarım arazisine çevirmek için akıl almadık yollara başvuran iş adamının tezgahı teknik takibe takıldı. Ormana yol açan, ağaçları kesip yerine 15-20 yaşında meyve dikmek isteyen iş adamının oyununu polis bozdu.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 08:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İş adamının 2B tezgahı

Bünyamin Demirkan


İstanbul'da yargıyı etkileme çetesini teknik takibe alan organize polis, eşi benzeri bulunmayan arazi talanını ortaya çıkarttı. Maltepe Büyükbakkalköy'de 22 dönüm araziyi 1999 yılında satın alan M.S.K. milyarlarca lira gelir etmeyi hedeflediği yerin orman ilan edildiğini öğrenince harekete geçti. Bölgenin tarım arazisi olduğunu kanıtlamak isteyen iş adamı, önce Orman Bölge Müdürlüğü'nde baş müfettiş Y.Ö. ile irtibata geçti. M.S.K. kendisine yol gösteren Y.Ö'nün epilepsi hastası oğlunun askerlikten muhaf olması için çürük raporu almasına yardım etti.

Planları hep boşa çıktı

İş adamı M.S.K. arazinin kendisi tarafından 15-20 yıldır kullanıldığını kanıtlamak için plan yapmaya başladı. Y.Ö'nün istekleri doğrultusunda arazinin etrafı çevrildi, yol çalışması yapıldı. İş makinesi ile 50-60 ağaç kesildi, kökleri söküldü. Polis ise bu arada araziye giderek bölgenin görüntüsünü aldı. İş Makinesinin arazinin içinde olduğu ve yol çalışması yaptığı görüldü ve tutanak hazırlandı.

Muhtara rüşvet bile vermiş

Arazinin kendisine ait olduğunu kanıtlamak için her yola başvuran M.S.K'nın mahalle muhtarına rüşvet vererek alanın uzun süredir kendisine ait olduğu yönünde yazı aldığı öne sürüldü. Muhtardan yazıyı alan iş adamı Şişlideki Orman Bölge Müdürlüğüne gitti. Ancak polis yine teknik takibini sürdürdü. Bu sırada M.S.K'nın aklına bir fikir daha geldi. Arazinin kendisine ait olduğunu belgelemek için sökülen çamların yerine 15-20 yıllık meyve ağacı diktirmek için girişimde bulundu. Ancak piyasada o yaşta ağaç bulunamadı. Yaptığı çalışmalar boşa çıkan iş adamı bu kez ilk raporu hazırlayan D.K'nın peşine düştü. D.K'nın Ataşehir Belediyesi'ne geçiş yaptığını öğrenen M.S.K. siyasi çevresini kullanarak tehdit edip baskı kurmaya çalıştı. Ancak bu çabalar da sonuçsuz kaldı.


Kaynak: İş adamının 2B tezgahı - Güncel - Star Gazete http://haber.stargazete.com/guncel/is-adaminin-2b-tezgahi/haber-784556#ixzz2dKlcqaEU

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber