Bar cinayeti sanıklarına 2'şer kez ömür boyu hapis istemi

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, bar işletmecisi iki kardeşin ölümüyle sonuçlanan bar kavgasında 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bar cinayeti sanıklarına 2'şer kez ömür boyu hapis istemi

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde, bar işletmecisi iki kardeşin ölümüyle sonuçlanan bar kavgasında 2'si tutuklu 5 sanığın yargılanmasına başlandı.

2'şer kez ömür boyu hapis istemiyle yargılanan sanıklar Astsubay 47 yaşındaki Hüseyin Aydoğan ile bar sahibi kardeşi 40 yaşındaki Ersin Aydoğan, kendilerini savunmak amacıyla silahlarını ateşlediklerini, öldürme kasıtlarının bulunmadığını ileri sürdü.

Geçen yıl 16 Ekim'de meydana gelen olayda, bar işleten 46 yaşındaki Atalay Keleş ve kardeşi 39 yaşındaki Atakan Keleş, iddiaya göre müşteri kapma ve personel çalıştırma konularında kavgalı oldukları Ersin Aydoğan'ın, Müftü Mahallesi'nde işlettiği barını bastı. Adamları ile bara gelen Keleş kardeşler ile Ersin Aydoğan, o sırada barda bulunan ağabeyi Astsubay Hüseyin Aydoğan arasında kavga çıktı. Barda çalışanların da karıştığı kavgada Ersin Aydoğan, yanında taşıdığı ruhsatsız tabancası ile Atalay ve Atakan Keleş'e ateş etti. Keleş kardeşler ölürken, Ersin Aydoğan ile bar çalışanı 21 yaşındaki Umut Atışman ve müşterilerden 22 yaşındaki Selahattin Efe de yaralandı.

İKİŞER KEZ ÖMÜR BOYU İSTEMİ

Olayın ardından tutuklanan Aydoğan kardeşler ile kavgaya karışan tutuksuz sanıklar Ersin E., Bora E. ve Erdinç E. hakkında, 'Kasten adam öldürme, tehdit ve yaralama' suçlamasıyla dava açıldı. İkişer kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Aydoğan kardeşler, 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, tutuksuz 3 sanık ile ölen iki kardeşin yakınları da hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan evli ve 3 çocuk babası Ersin Aydoğan, kendi işlerinin iyi olmasını, rakip barı işleten Keleş kardeşlerin kıskandıklarını, bu yüzden aralarında tartışmalar yaşandığını söyledi. Keleş kardeşlerin 10 kişilik grupla işyerinde kendilerine saldırdığını ileri süren Ersin Aydoğan, "Sopalarla bize saldırdılar. O ara silah sesi geldi. Ben de korktuğum için tabancayı çıkardım ve ateş ettim. Ama darbe yediğim için nereye ateş ettiğimi görmedim. Kimseyi öldürme kastım yoktu. Kendimi savunmak amacıyla ateş ettim. Üzgünüm" dedi. Astsubay Hüseyin Aydoğan da silah sesini duyunca havaya ateş ettiğini, ancak kimseyi vurmadığını ileri sürdü. Tutuksuz 3 sanık ise olayla bir ilgilerinin olmadığını iddia etti.

Mahkeme, 2 sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber