Fidanlık işçisi 'helal olsun' dedirtti!

Torbalı Fidanlık Müdürlüğü'nde görevli duyarlı bir personel, sabah işyerine geldiği sırada çöp poşeti içinde bulduğu içi para dolu cüzdanı sahibine ulaşarak verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ağustos 2013 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Fidanlık işçisi 'helal olsun' dedirtti!

Torbalı Fidanlık Müdürlüğü'nde görevli duyarlı bir personel, sabah işyerine geldiği sırada çöp poşeti içinde bulduğu içi para dolu cüzdanı sahibine ulaşarak verdi. Cüzdanın içerisinde 3 bin 200 lira nakit ve çok sayıda kredi kartı bulunuyordu.

Torbalı Fidanlık Müdürlüğü'nde görev yapan 46 yaşındaki Muharrem Köse, sabah fidanlık müdürlüğündeki görevine gelirken çöp kutusu yanında içinde 3 bin 200 lira nakit para, 100 bin lira değerinde çeşitli bankalara ait kredi kartları ve banka hesap kartları bulunan cüzdan buldu. Çöp poşeti içinde atıldığı ileri sürülen cüzdanı ilk olarak 155 polis hattını arayarak bilgi verdi. Duyarlı vatandaş Muharrem Köse ile irtibata geçen Asayiş Ekipleri, cüzdan sahibinin kimliğine ulaşarak, telefon ile irtibat kurdu. Torbalı Fidanlığı içerisinde yapılan tutanak karşılığında cüzdan sahibi Ahmet Dengiz'e teslim edildi. Maaşının 3 katından fazla parayı sahibine veren duyarlı vatandaşın bu yaklaşımı örnek olurken, cüzdan sahibi Köse'ye bu hareketinden dolayı teşekkür etti.

YANLIŞLIKLA ÇÖPE ATMIŞ

İçi para dolu cüzdanını yanlışlıkla çöpe atan Alfemo Bayi Uzmanı Ahmet Dengiz, cüzdanı bulunan fidanlık işçisine teşekkür ederek, "Arkadaşımız Helal süt emmiş. Nefsini harama teslim etmeden bana ulaşarak paramı vermiştir" dedi. İçerisine çok sayıda kredi kartının da bulunduğunu hatırlatan Dengiz, "Akşam çocuklarımla birlikte yemek için çarşıdan yiyecek bir şeyler getirmiştim. Cüzdanım yanımdaydı. Yemeklerimizi yedikten sonra çocuklar atıkları toplayarak poşetin içine koyduk. İşte bu sırada yanlışlıkla cüzdanımda poşete girmiş. Sonuçta, helal para diyorum. Çünkü dürüst bir kişinin eline geçti. Allah razı olsun. Bu arkadaşımızı bu duyarlı davranışından dolayı kutlamak istiyorum. Kendisi tam bir vatandaşlık örneği sergilemiştir" şeklinde konuştu.

BULDUĞU İKİNCİ CÜZDAN

Çalıştığı Torbalı Fidanlığı tarafından Ödemiş'e gönderilen duyarlı vatandaş Muharrem Köse, adeta kayıp cüzdanların uğrak kişisi oldu. Göreve gittiği Ödemiş'te geçtiğimiz aylarda bir polis memurunun cüzdanını bulan ve kendisine ulaştıran Köse, dün de içinde para ve kredi kartları bulunan başka bir cüzdanı daha sahibine verdi. Köse, "Bugüne kadar haram para yemedim. Bugünden sonra da yemeyi Allah nasip etmesin. Sabah işe gelirken poşet içinde cüzdanı gördüm. Elime aldığımda içinin para dolu olduğunu gördüm. Hemen polisi arayarak bilgi verdim. Onlarda cüzdan sahibine ulaştı. İçindeki para benim 3 aylığım kadar. Ama vicdanım rahat. Cüzdan sahibinin bana ettiği dua içindeki paradan daha değerli" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber