THK yurtdışına 23 öğrenci gönderecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu (THK), Uluslararası Hava Öğrenci Mübadelesi çerçevesinde çeşitli ülkelere 23 öğrenci gönderecek.

THK Genel Başkanı Yusuf Güngör yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Hava öğrenci Mübadele (Değişim) Projesi kapsamında Amerika, Kanada, İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa, İsviçre ve İsrail'e toplam 23 öğrenci gönderileceğini ve aynı sayıda öğrencinin de Türkiye'ye geleceğini belirtti.

Değişim programının 18 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını ifade eden Güngör, programa katılmak isteyen öğrencilerin, 1 Mart Çarşamba gününe kadar dilekçe ile THK Genel Başkanlığı'na şahsen ya da posta ile başvuruda bulunmaları gerektiğini bildirdi.

Güngör'ün açıklamasına göre, yurt dışına gönderilecek öğrenciler, 13 Mart Pazartesi günü İngilizce yazılı-sözlü sınav ve Türkçe mülakata alınacak. Sınavlarda başarılı olan ve yurtdışına gitmeye hak kazanan öğrencilere, Temmuz ayı başında Eskişehir İnönü Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde tüm sportif havacılık branşlarında eğitim verilecek, uçuş yaptırılacak ve temel havacılık altyapıları oluşturulacak.

Programa katılmak isteyen öğrencilerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 17 yaşından küçük 20 yaşından büyük olmaması, sağlıklı olması, erkek öğrencilerin 1.75 santimetre, kız öğrencilerin 1.60 santimetreden uzun olması, ilk kez katılıyor olması, halen öğrenimine devam ediyor olması, mübadele tarihlerinde sınavları bitmiş ve bütünlemeye kalmamış olması ve iyi derecede İngilizce bilmesi gerekiyor.

Katılmak İsteyenler, 0312 310 48 40/ 310-311 nolu telefondan ya da www.thk.org.tr adresinden ayrıntılı bilgi alabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber