İstanbul'da ucuz ulaşım yakında...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2006 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İETT otobüs kiralayabilecek

TBMM İçişleri Komisyonu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na bağlı İETT'nin toplu taşıma amacıyla özel sektörden uzun süreli otobüs kiralamasına imkan veren kanun teklifini kabul etti.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İdareleri Teşkilat ve Tesisatı'nın İstanbul Belediyesi'ne Devrine Dair Kanunun ilgili maddelerine "işletmek ve işlettirmek" ifadesinin eklenmesini öngören teklif, toplu taşım için İETT'nin özel otobüsleri uzun süreli kiralamasına imkan sağlıyor.

Teklif sahibi olarak söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, teklifin kanunlaşmasıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, toplu taşıma için özel sektörden ucuza hizmet almasının önündeki engellerin kaldırılacağını söyledi.

CHP Sivas Milletvekili Nurettin Sözen ise belediyenin özel sektörden hizmet aldığını ifade ederek, teklifin amacını anlayamadığını belirtti. Sözen, teklifin bazı çevrelere imtiyaz sağlayıp sağlamadığına açıklık getirilmesini istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Rafet Bozdağ, halk otobüslerinin soruna çözüm getirmediğini; bu otobüsleri işletenlerin, kar getirmeyen hatlara girmek istemediklerini söyledi.

Özel otobüs uygulamasının dünyada pek çok şehirde olduğunu anlatan Bozdağ, özel otobüslerle İstanbulluların daha temiz ve sağlıklı hizmet alacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber