Rektörden milletvekiline tehdit

Haber Giriş : 23 Şubat 2006 10:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu Başkanı Cemal Yılmaz Demir, üniversitenin Rektörü Bernay'ın kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürdü.

TBMM Ondokuz Mayıs Üniversitesi Araştırma Komisyonu Başkanı Cemal Yılmaz Demir, "Beni tehdit edenler, üniversiteyle bağlantılı" dedi.
Samsun Ondakuz Mayıs Üniversitesi'ndeki yolsuzluk, usulsüzlük ve kadrolaşma iddialarını araştırmak üzere kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Cemal Yılmaz Demir, kendisine telefonla tehditte bulunan bir kişinin, telefonu kapattıktan 5 dakika sonra aynı ankesörden Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Ferit Bernay'ı aradığının tespit edildiğini söyledi.

Komisyon çalışmalarına başladıktan sonra 8 kez tehdit telefonu aldığını kaydeden Demir, kendisinin arandığı telefondan Rektör Bernay'ın aranmasını değerlendirirken, "Bu bilgi beni tehdit edenlerin kimler tarafından yönlendirildiğini ortaya koyuyor" dedi.

Komisyon çalışmaları başladıktan sonra tehdit telefonları aldığını açıklayan ve 8 kez telefonla ölüm tehdidi söyleyen Demir, aldığı her telefon tehdidinden sonra konuyu ilgili savcılıklara ilettiğini anlattı. Demir, savcılığın yaptığı inceleme sonucu aldığı son tehdit telefonunun, Antalya'nın Okurcular Beldesi'ndeki bir ankesörlü telefondan edildiğinin ortaya çıktığını kaydetti.

Kendisini saat 21.43'te arayarak "Üniversitenin peşini bırak, yoksa başına kötü şeyler gelecek" diye tehdit eden kişinin, bu konuşmadan 5 dakika sonra, saat 21.46'da Rektör Ferit Bernay'ı arayarak, 15 saniyelik bir konuşma yaptığının ortaya çıktığını anlatan Demir, "Bu bilgi beni tehdit edenlerin kimler tarafından yönlendirildiğini ortaya koyuyor. Savcılık bu konuda incelemesini sürdürüyor. Konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Daha önce aldığı tehdit telefonlarından birinin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin Ankara'daki irtibat bürosunun çok yakınından edildiğinin anlaşıldığını, bir başka telefonun Samsun'da üniversiteye giden yol üzerinde bir ankesörden yapıldığının ortaya çıktığını ifade eden Demir, kendisini telefonla arayarak tehdit eden kişilerin üniversiteyle bağlantılı kişiler olabileceğini söyledi.

Demir, Rektör Ferit Bernay'dan, kendisini tehdit eden kişi ile telefonda ne konuştuğunu açıklamasını istedi. Demir, halka verdikleri sözün bir gereği olarak tehditlere boyun eğmeyeceğini ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ndeki yolsuzlukların peşini bırakmayacaklarının altını da çizdi.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber