3 Eylül 2013'ten önemli gündem başlıkları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenecek MYK toplantısına başkanlık edecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 00:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 Eylül 2013'ten önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, İsveç Büyükelçisi Lars Wahlund ve Sırbistan Büyükelçisi Danilo Vucetic tarafından ayrı ayrı güven mektubu sunulacak.

- Yeni atanan büyükelçileri kabulünün ardından resepsiyon verecek Gül, TMMOB Ankara Şubesi ve ATO heyetleriyle görüşecek.

- Cumhurbaşkanı Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve yeni atanan komuta heyetini kabul edecek. (Ankara/11.00/12.00/14.30/16.00/17.00)

2- Uluslararası Kamu Denetçiliği Sempozyumu.

- Kamu Denetçiliği Kurumu'nca JW Marriot Oteli'nde düzenlenen sempozyuma TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile AB Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış da katılacak. (Ankara/10.00)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenecek MYK toplantısına başkanlık edecek.

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu'nu ziyaret edecek. (Ankara/12.00)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Cer Modern'de düzenlenen Ankara Engelsiz Film Festivali'nin açılış törenine katılacak. (Ankara/19.30)

3- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Afrika Stratejileri Sektörel Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

- Yeni atanan büyükelçileri kabul edecek ve resepsiyon verecek Davutoğlu, Cenevre'ye hareket edecek. (Ankara/09.00/14.30)

4- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti'ne gerçekleştireceği resmi ziyaret için Kazan'a gidecek. (İstanbul)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları, Şam'ın banliyölerine düzenlenen kimyasal silah saldırısı ile muhtemel askeri müdahaleye ilişkin tartışmalar ve farklı ülkelerde düzenlenen müdahale karşıtı gösteriler izleniyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yönetici ve mensuplarına yönelik gözaltılar ile anayasa çalışmaları çerçevesinde oluşturulan komitenin faaliyetleri takip ediliyor.

3- Geçici Mısır Cumhurbaşkanı Adli Mansur, devlet televizyonunda, ülkenin içinde bulunduğu durumu ele alan halka sesleniş konuşması yapacak.

4- BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres, BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı yapacak.

EKONOMİ

1- Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Vahdettin Ertaş ile Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda düzenlenen, "İslamic Finance News Roadshow" toplantısına katılacak. (İstanbul / 09.00)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, ağustos ayı tüketici ve üretici fiyatları endekslerini açıklayacak. (Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- 28 Şubat dönemine ilişkin, 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandığı davaya Ankara Adliyesi'nde devam edilecek. (Ankara/10.00)

SPOR

1- A Milli Basketbol Takımı, 2013 Avrupa Şampiyonası'nda D Grubu'nda Finlandiya ile yapacağı ilk maçın hazırlıklarını Slovenya'da gerçekleştirceği idmanla tamamlayacak. (Koper)

2- 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Andorra ve Romanya ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, hazırlıklarına Kasımpaşa Kulübü'nün Kemerburgaz Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla devam edecek. (İstanbul/18.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber