Hackerin mesajı ilçeyi karıştırdı

ANTALYA’nın Demre İlçesi Belediye Başkanı Süleyman Topçu hacker kurbanı oldu. Belediye çalışmaları ve duyurularını paylaştığı resmi Facebook hesabında fotoshoplu fotoğrafları ve adına yapılmış duyurular yayınlanan Başkan Topçu, Demre Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulundu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 18:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hacklenen hesapta yapılan, “Seçim önü çalışmalarımız başlamıştır. İhtiyacı olan vatandaşlarımıza para yardımlarımız devam etmektedir. Tüm nakit sıkıntısı olan Demrelilerimizi Belediyemize bekleriz” duyurusu ise ilçede heyecan yarattı. Başkan Topçu'nun adresini takip eden bazı vatandaşlar, “Belediye para dağıtıyormuş” diyerek belediyeyi telefon yağmuruna tuttu.

BELEDİYE PERSONELİ DE ŞAŞIRDI

Demreli vatandaşlar, “Başkanın hesabı hacklendi” açıklaması ile hayal kırıklığı yaşarken Demre Belediyesi santral personeli, “Hackerin duyurusuna vatandaş inanmış. Telefonlara yetişemiyoruz. Para yardımı yapmadığımızı vatandaşa inandırmaya çalışıyoruz” dedi.

BAŞKAN YALANLADI

Facebook adresinin siyasi rakipleri tarafından ele geçirilmiş olabileceğini söyleyen Başkan Topçu, “Resmi hesabım üzerinde beni 6 bikinili kadınla teknede dans ederken gösteren sahte, fotoshoplu fotoğraf yayınlamışlar. Bunların hepsi gerçek dışı” dedi.

RESMİ BAŞVURUMU YAPTIM

Aynı hesap üzerinden çeşitli duyurular da yapıldığını kaydeden Topçu, “Ben savcılığa suç duyurusunda bulundum. Yetkililer bu işi yapanları en kısa sürede bulacaktır. Şu an için kimin böyle bir işe kalkıştığını bilmiyorum. Fakat yerel seçimler öncesi böyle bir şeyin yaşanması siyasi rakiplerimi de akla getiriyor” diye konuştu.

UYARI MESAJI YAYINLANDI

Hacklenen hesapta Topçu'nun fotoshoplu fotoğraflarının yanı sıra, yolsuzluk iddialarına yönelik duyurular hesabı ele geçiren kişiler tarafından yayınlanmaya devam ediyor. Topçu'nun uyarısı üzerine yerel siyaset meydanı ismiyle adres duvarında şu uyarı yayınlandı: “Sayın Başkan Süleyman Topçu'nun Face adresi kendisi dışın da kullanılmaktadır. Yayınlanan saçma sapan haberler, duyurular ve yazılanlar yayınlanan resimler montaj olup seçim dönemin de karalama yapılmaktadır. Tüm sevenlerine önemle duyurulur.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber