OMÜ'den atıldı, dava açınca sahtecilik anlaşıldı

Haber Giriş : 24 Şubat 2006 06:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 1995'te göreve başlayan ve 2003'te doktora tezini tamamlayan İzzet Akça, yardımcı doçent kadrosu verilmediği için araştırma görevlisi olarak çalıştı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde 1995'te göreve başlayan ve 2003'te doktora tezini tamamlayan İzzet Akça, yardımcı doçent kadrosu verilmediği için araştırma görevlisi olarak çalıştı. Akça'nın görevini sürdürmesi için Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Ecevit tarafından her iki yılda bir görev uzatma yazısı yazıldı. Ancak son görev yenileme sürecinde Akça'nın üniversiteyle ilişiği kesildi.

İzzet Akça, haksız ve hukuksuz biçimde ilişiğinin kesildiği gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Akça'nın atama sürecine dair bütün yazıları OMÜ'den talep etti. Dava dosyasını inceleyen Akça, görev süresinin uzatımı talebiyle ilgili yazının değiştirildiğini gördü. Görev süresinin uzatılmasını öneren yazıyla aynı tarih ve sayıya sahip olan diğer yazıda bölüm başkanının "süre uzatımı" görüşünün çıkarıldığı görüldü. Birbiriyle tezat, aynı tarih ve sayılı bu iki yazı mahkemeye ibraz edildi. Bölüm Başkanının imzasını taşıyan sahte yazıda Ziraat Fakültesi'nin parafı da atılıp evrak sahteciliğine fakülte de ortak edildi. Yazıya Dekan Yunus Pınar da el yazısıyla 28 Haziran 2005 tarihini atatarak "Rektörlük makamına arz ederim" diye not düştü. Belgeleri inceleyen Meclis Komisyonu, sahtecilik iddiasını güçlendiren ikinci bir kanıta daha ulaştı. Aynı tarihte Pınar'ın Rektör Bernay'ın onayıyla İtalya'da geçici görevle bulunduğu ortaya çıktı. Komisyon, OMÜ'ye giderek Bitki Koruma Bölümü'nde inceleme yaptı. Bölüm dosyasında ilk kaleme alınan gerçek yazıyı bulan Komisyon, bir nüsha örneğini kayıt altına aldı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber