Jandarma ?aşırı borçlanan' personelini takibe aldı.

Haber Giriş : 24 Şubat 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polisin kredi kartı intiharı Jandarma'yı da harekete geçirdi. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, tüm birliklerine bir emir göndererek ?aşırı borçlanan' personeli takibe aldı. Orgeneral Türkeri'nin talimatı üzerine kartta ?ölçüyü kaçıran' personele çeşitli yaptırımlar uygulanmaya başlandı...

KREDİ kartı borçlarını ödeemeyen polislerin intiharı Jandarma'yı ?özel' tedbirler almaya yöneltti. Jandarma Genel Komutanlığı, bünyesinde intihar vb. üzücü olayların yaşanmaması için düğmeye bastı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri, kredi kartı borçlanması konusunda bir emir yayınlayarak 14 Bölge Komutanlığı, sınır birlikleri ve 81 ildeki komutanlıklara gönderdi. Türkeri, talimatında tüm komutanlarından personellerinin aşırı borçlanmasını engelleyecek tedbirler almalarını istedi.

KOMUTANIN TALİMATI

TÜRKERİ'NİN talimatı şöyle: ?Personelin aşırı borçlanmasını engelleyecek tedbirler alınacak. Özellikle kredi kartları ile ödeme güçlerinin üzerinde borçlanan, geliri ile harcamaları arasında fark olan personel daha yakından takip ve kontrol edilecektir. Jandarma'nın kamuoyuda itibarını sarsacak bu tür uygulamalar hakkında personel her fırsatta yönlendirilerek ikaz edilecektir. Aksine davrananlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.' Türkeri'nin yayınladığı bu emir üzerine üst rütbeli komutanlar, emirlerinde görev yapan personelin ?krediler' ile kredi kartı harcamalarını takibe aldı. Jandarma'da 28 general, 4 bin 600 subay ile 55 bini aşkın astsubay ve uzman çavuş görev yapıyor.

AŞIRI BORÇLANANA CEZA VAR

JANDARMA'DA bir korgeneralin başkanlık ettiği Disiplin Kurulu, aşırı borçlanma yüzünden maaşlarına haciz konan ya da evine icra gelen personel hakkında çeşitli disiplin cezaları uyguluyor. Bu disiplin cezaları; uyarma, kınama, maaş kesimi, rütbe durdurma, kıdem tenzili, görev yeri değişikliği ve ihraç gibi çeşitli yaptırımları kapsıyor. Bu arada çete tarzı veya çeşitli adi suçlara karışanlar da jandarma'dan hemen ihraç ediliyor. Jandarma'dan bu şekilde geçtiğimiz yıl 20'ye yakın personelin ihraç edildiği belirtiliyor.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber