Bu üniversite öğrencilerini 4 yıldızlı otelde ağırlıyor

Bu yıl öğrenci almaya başlayan devlet üniversitesi AGÜ'de öğrenciler otogarda karşılanıyor, 4 yıldızlı otellerde misafir ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Eylül 2013 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bu üniversite öğrencilerini 4 yıldızlı otelde ağırlıyor

Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı'ndan (AGÜV) gelen katkıyla, 6 bölümde 120 öğrencinin eğitim göreceği AGÜ'de kayıt döneminin başlamasıyla öğrenciler kente gelmeye başladı.

Farklı şehirlerden AGÜ'yü tercih eden ve otobüslerle Kayseri'ye gelen öğrenciler, otogardan servislerle alınarak eğitim görecekleri tarihi Sümer Bez Fabrikası'nın eski yerleşkesine getiriliyor.

Üniversite binasında oluşturulan masalarda kayıt işlemi yapılan öğrencilere, yönetim tarafından İpad ya da Mac Air hediye ediliyor.

Derslerin başlayacağı 9 Eylül'e kadar kentte kalacak öğrenciler, ücretsiz olarak dört yıldızlı otelde ağırlanırken, öğrencilerin kenti tanıması için her gün ayrı bir etkinlik düzenleniyor.

Kentin simgesi olan Erciyes Dağı'nı gezme imkanı bulan öğrenciler, 7 Eylül'de Kayseri'de oynanacak Türkiye- Andora maçını da ücretsiz izleyebilecekler.

AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu AA muhabirine yaptığı açıklamada, AGÜ'nün öğrenci merkezli bir üniversite olduğunu, dolayısıyla da öğrencilerin memnuniyetini çok önemsediklerini söyledi.

İlk izlenimlerin önemli olduğunu vurgulayan Sabuncuoğlu, "İlk geldiklerinden itibaren öğrenciler hem üniversiteyi hem de kenti sevsinler istiyoruz. Bu nedenle otogardan itibaren öğrencilerimizi karşılıyoruz. Dersler başlayana kadar her gün başka bir etkinliğe katılmalarını sağlayacağız. Öte yandan öğrencilerin teknolojiyle buluşmasını önemsediğimiz için öğrencilerimize İpad ya da Mac Air hediye ediyoruz. Öğrenci AGÜ'nün 170 üniversiteden farklı olduğunu hissetmeli" diye konuştu.

ABD'de ücretsiz dil eğitimi

Sabuncuoğlu, üniversitede eğtimin tamamen İngilizce olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Üniversitenin İngilizce hazırlık programında öğrenci ve öğretmenin doğrudan iletişim içinde olduğu ve aynı zamanda uzaktan öğretim teknolojilerinin bir arada kullanıldığı bir sistem uygulanacak. Programın en önemli aşaması ise programın bir döneminin ABD'de olması. AGÜ Dil Okulu, ABD programı ile her öğrencisine ABD'nin prestijli üniversitelerinin dil okullarında bir dönem ücretsiz olarak eğitim görme imkanı verecek. Öğrencilerimiz, AGÜ Dil Okulunda gösterdikleri gelişmeye göre ikinci dönemin ilk veya ikinci yarısında ya da senenin sonunda yaz döneminde güvenilir yetişkinler nezaretinde ABD'ye götürülecekler ve seyahat, eğitim, konaklama masrafları AGÜV tarafından karşılanacak."

Ücretsiz öğrenci köyü

Öğrencilerin barınması için bir öğrenci köyü oluşturduklarını anlatan Sabuncuoğlu, bütün öğrencilere güvenle kalabilecekleri, yeşillikler içerisinde modern yurt imkanlarını 5 yıl boyunca ücretsiz sunacaklarını belirtti.

Sabuncuoğlu, "70 yıllık tarihe sahip estetik taş binalardan oluşan yurt ortamları ile öğrencilerimizi bambaşka bir yaşam tecrübesi bekliyor. Geleneksel yurt tanımının çok ötesinde her bir dairede ayrı duşları olan, bahçeye açılan ortak mutfağı, çalışma ve dinlenme alanları öğrencilerin kullanımına sunulacak. Öte yandan üniversitemiz AGÜV'den gelen gücüyle, burs olanakları ile başarılı öğrencilere eğitim yaşamları boyunca gelişim desteği, eğitimlerini tamamladıktan sonra kariyer desteği başlıkları altında iki aşamalı burs fırsatları da sunuyor" şeklinde konuştu.

İnşaat mühendisliği bölümünü kazanan Serkan Hasanoğlu Samsun'dan geldiğini, AGÜ'yü tercih etmesinde okulun tanıtımının etkili olduğunu söyledi.

Çanakkale'den gelen makine mühendisliği öğrencisi Ekrem Baş ise özellikle ABD'de dil eğitiminden dolayı AGÜ'yü tercih ettiğini belirterek, "Üniversitenin imkanları çok cezbedici. Arkadaşlarıma anlattığımda devlet üniversitesi olduğunu duyunca şaşırdılar. Geldiğimiz andan itibaren çok güzel sürprizlerle karşılaştık" ifadelerini kullandı.

AGÜ'de Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olmak üzere 3 fakülte ve 6 bölümde 120 öğrenci eğitim görecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber