Bir yılda 63 kez patlayan su boruları mahkemeye taşınıyor

BOLU Belediye Başkanı Ak Parti'li Alaaddin Yılmaz, kente su taşıyan boruların bir yılda 63 kez patlayarak vatandaşların susuz bırakılmasına isyan ederek, İller Bankası'nı mahkemeye vereceğini açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir yılda 63 kez patlayan su boruları mahkemeye taşınıyor

Gölköy baraj göletinin bulunduğu alandan kent merkezine su taşıyan hat, iki yıl önce tamamlanarak borularla su taşınmaya başladı. Kentin su ihtiyacını karşılayan boru hattının geçtiği noktalarda sürekli patlamalar yaşanması vatandaşların tepkisine neden oldu. Boruların sürekli patlayarak kentin susuz kalması Başkan Yılmaz'ı da isyan ettirdi. Belediye Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen Başkan Yılmaz, İller Bankası'na tepki göstererek, "Boru döşeme hattı işini Bolu Belediyesi değil İller Bankası yaptı. Ne ihale aşamasında ne de işin yapımı aşamasında Bolu Belediyesi taraf olmadı. Yeni yapılan boru hattında bir yılda 63 ayrı patlama meydana geldi. Hem daha sağlıklı hem daha ucuz hem de daha uzun ömürlü olduğu için içme suyu hattını CTP borular ile değiştirdik. Fakat bu işin altyapısını da Bolu Belediyesi yapmadı. Biz bu işi İller Bankası'na devrettik ve hem ihalesini hem de işin yapımını İller Bankası üstlendi" dedi.

Patlayan borular nedeniyle vatandaşların mağdur olduğunu belirten Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Uzun süredir arıza vermeyen boru hattı talihsiz bir şekilde ramazan ayında patlak verdi ve vatandaşlarımız mağdur oldu. Döşeme iyi olmamış olabilir veya kalitesiz boru kullanılmış olabilir. Bunların hiç biriyle ne Bolu Belediyesi'nin ne de Alaaddin Yılmaz'ın bir ilgisi yoktur. Bu işin de peşini bırakmayacağız. Şu an avukatlarımıza bu konuyla alakalı İller Bankası aleyhinde dava açmaları yönünde talimat verdim ve takipçisi olacağım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber