Koca dayağından dağa kaçan Merve Özdemir koruma istiyor

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde koca dayağından kaçarak 3 gün boyunca aç- susuz dağda kalan 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Merve Özdemir, "Birçok defa eşimden şiddet gördüm."

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 19:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Koca dayağından dağa kaçan Merve Özdemir koruma istiyor

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde koca dayağından kaçarak 3 gün boyunca aç- susuz dağda kalan 2 çocuk annesi 26 yaşındaki Merve Özdemir, "Birçok defa eşimden şiddet gördüm. Artık dayanacak gücüm kalmayınca bu yola başvurdum. Koruma istiyorum" dedi. Babası Muharrem Sarıkaya'nın evine dönen Merve Özdemir, eşinden boşanmak ve çocuklarıyla birlikte yaşamak istediğini vurguladı.

Elmalı'nın Göltarla Köyü'nde oturan 26 yaşındaki Merve Özdemir, 29 Ağustos Perşembe günü eşi 36 yaşındaki Raşit Özdemir'den şiddet gördükten sonra saat 14.30 sıralarında evden ayrıldı. Özdemir'in dönmemesi üzerine yakınları, jandarmaya başvurdu. Elmalı Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, ihbar üzerine ilk olarak kadının yaşadığı eve gitti. Jandarma ekiplerini karşısında gören Raşit Özdemir, oğlu 6 yaşındaki Umutcan ve kızı 5 yaşındaki Yasemin'i av tüfeğiyle rehin aldı. Jandarma ekipleri Raşit Özdemir'i ikna ederek çocukları kurtardı. Gözaltına alınan Özdemir, ifadesinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Merve Özdemir ise iz takip köpeklerinin katıldığı arama çalışmaları sonucu 1 Eylül Pazar günü öğle saatlerinde Tekkatran Mevkii'ndeki bir ağacın altında bitkin halde yatarken bulundu.

KAÇARAK EVLENDİK, 3 AYDIR ŞİDDET GÖRÜYORUM

Tedavisinin ardından baba evine dönen Merve Özdemir, yaşadığı dramı DHA muhabirine anlattı. Eşi Raşit Özdemir'le kaçarak evlendiğini anlatan Merve Özdemir, eşinin son 3 aydır kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Zaman zaman sorunlar yaşadıklarını, son günlerde eşinin saldırganlaştığını vurgulayan Özdemir şöyle dedi:

"Olay günü eşinden gece geç saatlere kadar şiddet gördüm. Gözüm kararmış, ne yaptığımı bilmiyorum. Evden çıkıp dağın zirvesine çıktım. 3 gün bir taşın eteğinde oturdum. Burada intihar etmeyi düşümdüm. Çocuklarım gözümün önüne gelince vazgeçtim. Gece- gündüz hiçbir şey yemedim. Dağda 3 gün aç kaldım. Çok susadım. Susuzluktan bayılmışım. Kendime geldiğimde jandarmalar elimi yüzümü yıkıyordu."

TEDAVİ GÖRDÜ

Jandarma tarafından köye getirildiğini kaydeden Merve Özdemir, eşinin çocuklarını tüfekle rehin aldığını, jandarmanın çocuklarını kurtardığını ve eşinin de tutuklandığını öğrendiğini belirtti.

Kocasının 'sinir' hastası olduğunu öne süren Özdemir, "Son 3 aydır eşimin baş ağrısı şikayeti vardı. Hastaneye gitti ve tedavi olmuştu" dedi.

KORUMA İSTEDİ

Babası Muharrem Sarıkaya'nın evine dönen Merve Özdemir, eşinden boşanmak ve çocuklarıyla birlikte yaşamak istediğini vurguladı. Merve Özdemir, "Birçok defa eşimden şiddet gördüm. Artık dayanacak gücüm kalmayınca bu yola başvurdum. Koruma istiyorum" diye konuştu.

'BABAM ANNEMİ SÜREKLİ DÖVÜYORDU'

Merve Özdemir'in kızı Yasemin Özdemir ise "Babam, annemi her gün dövüyordu. Ben yapma desem de beni dinlemedi. Annem, babam kendisini dövdükten sonra dağa doğru gitti. Biz 3 gün onun yolunu gözledik. Şimdi anneme kavuştuğum için çok mutluyum" dedi.

Merve Özdemir'in dedesi Hasan Sarıkaya ise torununun kaçarak Raşit Özdemir'le evlendiğini hatırlattı. Eşiyle arasında zaman zaman kavga- gürültü olduğunu duyduklarını ama karışmadıklarına değinen Hasan Sarıkaya, şunları kaydetti:

"Son olayda eşi kendisini darp edince çareyi evden uzaklaşmakta bulmuş. O esnada Raşit Özdemir, evde cinnet getirmiş ve torunlarımızı rehin aldı. Elinde tüfekle etrafa ateş açtı. Hemen jandarmaya haber verdik. Jandarma uzun bir uğraş sonrası Raşit Özdemir'i etkisiz hale getirdi ve torunlarımızı bize teslim etti. Torunum (Yasemin) 'annem dağa gitti daha dönmedi' dedi. Gece boyunca dönmesini bekledik. Jandarma 72 saat sonra dağda baygın buldu."

Olayın ardından Merve Özdemir'i evinde ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Antalya İl Müdürlüğü yetkilileri, yaşanan şiddet olayı hakkında bilgi aldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber