Cinayet davasındaki sanığa 31 yıl 4 ay hapis

İzmit’te limoncularla bohçacılar arasında çıkan ve bir kişinin öldüğü olayın zanlısına toplam 31 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2013 19:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cinayet davasındaki sanığa 31 yıl 4 ay hapis

Serdar Mahallesi'nde 19 Eylül 2010 tarihinde limoncularla bohçacılar olarak tabir edilen iki grup arasında çıkan silahlı kavgada Kurtuluş Esmez hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili Yaşar K.'nin tutuklu diğer sanıkların tutuksuz yargılandığı davaya dün devam edildi. Duruşmaya müdahil olarak katılan Kurtuluş Esmez'in kardeşi Bahriye Aykut, “Adalete güveniyorum” dedi. Bir önceki duruşmada tutuklu sanık için öldürmek ve öldürmeye teşebbüs suçlarında 3 kez müebbet hapis isteyen cumhuriyet savcısı önceki duruşmada verdiği mütalaasını tekrar etti. Olayla ilgili tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları önceki savunmalarını tekrar etti.

Tutuklu Sanık Yaşar K.'nin avukatı Hüseyin Acurman, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Yaşar K. ise “Ben olayın başından bu yana doğruları konuştum. Eğer silahımı çıkartıp ateş etmeseydim onlar bizi bırakın taşı sopayı tüfeği dişleri ile parçalayarak öldürürlerdi. Kesinlikle ateş ederken hedef gözetmedim. Kahraman tanıdığımdı ölmesini istemezdim. Sadece kendimi korudum, tahliyemi istiyorum” dedi.

Mahkeme vermiş olduğu kısa bir aranın ardından Yaşar K.'yi, Kurtuluş Ezmez'i tahrik altında adam öldürmek suçundan 16 yıl 8 ay, 2 şahısı öldürecek şekilde yaralamak suçundan ise 7'şer yıl 8'er ay hapis cezası verdi. Yaşar K. toplam 31 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz yargılanan 3 kişiye ise her birine 1 ile 3 yıl arasında değişen miktarlarda ceza verilerek denetimli serbestlik uygulanmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber