Engelli kızına epilasyon aleti alınmayınca valiliği altüst etti

Haber Giriş : 25 Şubat 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'da oturan ve sürekli kamu kuruluşlarından yardım talep eden 52 yaşındaki Meyri Savut, engelli kızına epilasyon aleti alınmayınca Antalya Valiliği'ni birbirine kattı.

ANTALYA Valiliği'nden 28 yaşındaki engelli kızına epilasyon aleti alınmasını isteyen Meyri Savut, talebine cevap verilmediği için Vali Alaaddin Yüksel'i görmek amacıyla valilik binasına geldi.

Meyri Savut, Yüksel'in Antalya'da olmadığını söylemeye çalışan Protokol Müdürü Ali Sağlam'ı tartakladı, "Sizi rezil edeceğim. Ben vatandaşım, devlet benim taleplerimi karşılamak zorunda. Valiyle görüştürün beni" diyerek bağırdı. Bağrışmaların üzerine korumalar ile güvenlik görevlileri kadını sakinleştirmeye çalıştı. Valilik görevlilerinin Şarampol Polis Merkezi'ne götürdüğü Meyri Savut, kızına epilasyon aleti alınmasını istediğini, görevlilerin kendisine kötü davrandığını iddia etti ve şikayetçi oldu.

GÖREVLİLER ŞAŞKIN

Savut'un bir evi, ölen eşinden emekli maaşı olmasına karşın, valilik ile belediyeden sürekli yardım istediği ortaya çıktı. Biri engelli iki kız çocuğu bulunan kadının, son 4 yılda devletten 9 bin YTL ayni ve nakdi yardım aldığı tespit edildi.

Mal varlığı olmasına rağmen yardımlar engelli kızı ve üniversitede okuyan diğer kızı için yapıldı. Valilik görevlileri, "Bu kadının mesaisi burada başlıyor. Her gün geliyor. İhtiyacı olmadığı halde para talebinde bulunuyor. Para yardımı yapılıyor, bu kez pencerem tamir edilecek, çift çıkışlı çamaşır makinesi istiyorum, epilasyon aleti istiyorum gibi talepte bulunuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık" diye konuştu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber