Windows Yarışması'nda dünya ikincisi oldu

Microsoft Türkiye tarafından gerçekleştirilen ‘Açık Akademi Windows 8 Uygulama Geliştirme Yarışması'nda Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Gamze Oruç, Türkiye birincisi ve dünya ikincisi oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2013 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Windows Yarışması'nda dünya ikincisi oldu

Microsoft Türkiye tarafından 27.05.2013-22.08.2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Açık Akademi Windows 8 Uygulama Geliştirme Yarışması'nda Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı öğrencisi ikinci sınıf öğrencisi Gamze Oruç, Türkiye birincisi ve dünya ikincisi oldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Manavgat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Sert ile yarışma kapsamında tüm eğitimleri başarıyla tamamlayarak Türkiye birinciliğini ve dünya ikinciliğini kazanan Gamze Oruç'u makamında kabul etti.

Gamze Oruç'u tebrik ederek, teşekkür belgesi veren Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe; "Çalışkanlığınla ve azminle bu başarıyı kazandın. Üniversitemize yakışan bir başarı oldu. İnşallah başarıların daim olur ve daha birçok ödül haberlerin ile bir araya geliriz" dedi.

Amacına ulaşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Gamze Oruç ise, "Geçen yıldan bu yana uğraşıyorum. Geçen yıl da yarışmaya katılmıştım ama 11'inci oldum. Bu yıl daha çok çalıştım. Rektörümüz ve okulumdaki tüm hocalarımın desteğiyle de başarım kendiliğinden gelmiş oldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber