Kilis'te kimyasal eğitimi

SURİYE sınırındaki Kilis'te, Devlet Hastanesi yanına kurulan sahra hastanesi ile kimyasal arındırma çadırında sağlık çalışanlarına eğitim verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Eylül 2013 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis'te kimyasal eğitimi

Eğitimde sağlık çalışanlarına, kimyasala maruz bir yaralının nasıl tedavi edileceği anlatıldı.

Suriye'de rejim güçlerinin kimyasal silah kullandığı iddiası üzerine sınır hattındaki Kilis'te önlemler artırıldı. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda; kimyasal, biyolojik, radyasyon ve nükleer (KBRN) keşif aracının görevlendirildiği Kilis'te, Devlet Hastanesi yanına da sahra hastanesi ile kimyasal temizleme çadırı kuruldu. Herhangi bir kimyasala maruz kaldığı tespit edilen kişiler, bu çadırlarda bulunan özel sistem sayesinde arındırılarak gözetim altına alınacak.

Yalova'dan gelen UMKE ekipleri ile KBRN aracındaki uzmanlar, Kilis Devlet Hastanesi'ndeki çalışanlara kimyasal eğitimi verdi. Kurulan çadırlarda yapılan eğitimde kimyasal uzmanları, sağlık çalışanlarına kimyasala maruz kalan kişinin nasıl tedavi edildiğini ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini gösterdi. Uzmanlar, eğitim için getirdikleri maket üzerinde kimyasalın nasıl temizlenmesi gerektiğini ve hangi işlemlerin yapılması gerektiğini anlattı. Eğitime İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Yemlihan Aksoy ile Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzman Dr. Serdar Sarıfakı ve diğer yetkililer de katıldı.

Öte yandan uzmanlar, kimyasal ölçüm cihazlarının da nasıl kullanıldığını sağlık çalışanlarına anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber