Telekom'da tayin isteyen personelin yüzde 60'ı geri döndü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2006 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'da tayin isteyen yaklaşık 13 bin personelin 8 bininin iş garantisi, zam ile ikramiyelerde iyileştirme vaadi sonucu dilekçelerini geri çektikleri, buna karşın vaatlerin sözleşmeye aktarılmamasının sıkıntıyı artırdığı bildirildi.

KESK'e bağlı Haber-Sen Adana 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Halil Şahin, 14 Kasım 2005 tarihinde hisselerinin yüzde 55'i OGER Telecom'a devredilen Türk Telekom'da suların bir türlü durulmadığını söyledi.

Şahin, Oger Telekom'un personel konusundaki politikasını bir türlü netleştiremediğini, bu nedenle 53 bin çalışandan diğer kamu kuruluşlarına nakil hakkı bulunan yaklaşık 23 bin personelin 13 bine yakınının diğer kamu kuruluşlarına geçmek için müracaatta bulunduğunu anımsattı.

Şahin, bunun üzerine 406 sayılı yasada 9 Şubat tarihinde değişiklik yapıldığını vurgulayarak, "Değişiklikle birlikte nakle tabi personele 5 yıl daha Telekom'da çalışma imkanı verildi. 399 sayılı KHK tabi çalışan sözleşmeli personelin de Telekom ile sözleşme imzalaması durumunda ücretlerine yüzde 35 zam, bir maaş geçiş ile yılda 4 ikramiye verileceği yönünde vaatlerde bulunuldu. Bunun üzerine nakil talebinde bulunanların yaklaşık 8 bini (yüzde 60) dilekçelerini geri çekti. Ancak, bugüne kadar vaat edilen sözleşmelerin henüz yapılmamış olması, personelin şirkete olan güvenini sarstı. Yeni yönetimden somut adım atmasını istiyoruz"dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber