Lületaşı Müzesine ziyaretçi akını

Türkiye'nin beyaz altını, Anadolu'nun ortasındaki deniz köpüğü olarak da anılan lületaşı, tarihi Odunpazarı'nda yer alan Odunpazarı Belediyesi Lületaşı Müzesi'nde dünyaya tanıtılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Eylül 2013 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lületaşı Müzesine ziyaretçi akını

Özellikle yaz aylarında çeşitli tur şirketleri eşliğinde tarihi Odunpazarı evlerini ziyaret eden konukların ilk durağı haline gelen Lületaşı Müzesi, lületaşının yeniden tüm dünyada etkin tanıtımı ve pazarlanması açısından büyük önem taşıyor.

Odunpazarı Belediyesi Lületaşı Müzesi'nin gördüğü büyük ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, müze ile ilgili yaptığı açıklamada, ''Eskişehir civarında yaklaşık beş bin yıldır bilinen ve kullanılan lületaşı, ülkemize ve şehrimize kazandırdığı maddi ve manevi değerlere yaraşır bir ilgiyi hizmete açtığımız lületaşı müzemizle görüyor" dedi.

Başkan Sakallı, büyük ilgi gören Odunpazarı Belediyesi Lületaşı Müzesi içerisinde Eskişehir'in dünyaca ünlü lületaşı ustalarına ait, geçmişi 150 yıl öncesine dayanan 300'e yakın esere de ev sahipliği yaptığını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber