İzmit'te karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerilim sokağa taştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2006 17:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmit'te, izinsiz yürüyüş yapmak isteyen Ülkü Ocakları üyesi bir grup, polis tarafından engellendi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, hafta içinde sol görüşlü bir öğrencinin bıçaklanmasıyla başlayan gerginlik sonrasında sol görüşlü öğrencilerin yaptığı yürüyüşe karşılık vermek isteyen bir grup, Kocaeli Ülkü Ocakları önünde toplandı.

Grubun, Kocaeli Üniversitesi Anıtpark Yerleşkesi'ne yürüyüş yapmayı planladığı bilgisini alan polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Çeşitli sloganlar atıp, çeşitli sloganların yer aldığı döviz ve Türk bayrağı taşına grup, Alemdar Caddesi'ni geçtikten sonra Hürriyet Caddesi'nde polis tarafından durduruldu.

Kocaeli Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Sevim, burada saygı duruşuna geçip İstiklal Marşı okuyan gruba hitaben yaptığı açıklamada, bazı dış güçlerin ülkeyi karıştırmak istediğini belirterek, ''Önce Filistin'i, ardından Irak'ı karıştırdılar. Şimdi de Türkiye'yi karıştırmak istiyorlar. Biz Ülkü Ocakları alarak buna müsaade etmeyeceğiz'' dedi.
Sevim'in açıklamasının ardından, grup içinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kargaşa çıktı. Kavgaya dönüşen olay, polis ve bazı yöneticilerin araya girmesiyle yatıştırıldı.
Grup, polisin daha fazla yürümelerine izin verilmemesi üzerine Kocaeli Ülkü Ocakları'na döndü ve daha sonra dağıldı.

İZMİT'TEKİ GERGİNLİK

Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Bülent İşbilir (24), 21 Şubat Salı günü, ülkücü olduğu ileri sürülen bir grup tarafından bıçakla yaralanmış, olayı protesto eden sol görüşlü öğrenciler de 23 Şubat Perşembe günü Anıtpark Yerleşkesi'ne yürüyerek olayı protesto etmiş, aynı günün akşamı, yine ülkücü oldukları öne sürülen yaklaşık 40 kişilik bir grup, sol görüşlü öğrencilerin gittiği Mehmet Sadık Efe Parkı'ndaki 4 kafeyi basmış, camları kırmıştı.
Olayla ilgili gözaltına alınan 12 kişi, dün çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber