Antalya Büyükşehir belediyesi yolsuzluk batağına battı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin birilerini zengin etmek için halkın paralarını harcadığını belirten Menderes Türel, “Bu milletin parasıdır, yazıktır, günahtır. Bunun hesabını verecekler” dedi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 08 Eylül 2013 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antalya Büyükşehir belediyesi yolsuzluk batağına battı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, CHP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin yolsuzluk batağına saplandığını, vatandaşın parasını, birilerini zengin etmek için savurduğunu söyledi. AK Parti Antalya Kadın Kolları üyeleriyle biraraya gelen ve seçim sürecinde Kadın Kolları üyelerinin yapacağı çalışmaların önemine değinen Türel, “Sizlerin açılmayan kapıları çalıp ortaya koyacağınız performans, Gençlik Kollarımız ile bir seçimin en önemli gücü ve kazanılmasında en önemli faktör” diye konuştu.

CHP'li Büyükşehir Belediyesinin “gününü gün eden bir politika” izlediğini savunan Türel, “Antalyalılara daha fazla bu çileyi çektirmek, hiçbirimizin kabul edeceği bir husus değildir” diye konuştu.

Yargıda hesabını verecekler

Türel, “Antalya Büyükşehir Belediyesi yolsuzluk batağına dibine kadar batmış durumda. Adeta vatandaşlarımızın parasını birilerini zengin etmekten başka hiçbir şekilde harcamayan bir anlayış var. Tek gayesi birilerini zengin etmek. Bunları biz laf ola beri gele söylemiyoruz. Sadece Yüzüncü Yıl Stadyum Projesi'nde vatandaşın parası bugüne kadar, direkt ödenen parayı söylüyorum, 30 milyon. Ödenme ihtimali olan 250 milyon lirayı Büyükşehir Belediyesi birilerinin cebine indirmiştir” dedi.

“Bu milletin parasıdır. Yazıktır, günahtır” diyen Türel şöyle devam etti: “Benim başlattığım Yüzüncü Yıl Projesi'nde 'Yüklenici firma tazminat alamaz' diye bir madde vardı. Antalyalının hakkını korumak için o maddeyi koymuştuk. Tazminat hakkı doğurmak için tamamen hukuk dışı bir plan değişikliği yaparak o firmaya tazminat hakkı yokken, bile bile doğurdular. Bir hafta içinde firma haklarını birilerine devretti. Hemen fırsatı ganimet bildi, tazminat davasını açtı. İşçinin parasını ödeyemeyen Büyküşehir Belediyesi, 30 milyon lirayı bir günde ödedi. Yazıktır, günahtır. Tabi ki bunların hesabını bağımsız yargıda vereceklerdir.”


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber