Rektör'ün tehdit ettiği, memurun dövdüğü öğretim üyesine maaş kesim cezası

Haber Giriş : 27 Şubat 2006 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şener Oktik, kendisiyle tartışan öğretim üyesine ?maaş kesim cezası' verdi.

26 Eylül 2005'te üniversitenin öğretim yılı açılış kokteylinde öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Sunu ile Şener Oktik tartışmış, Rektör'ün Sunu'yu tehdit ettiği, üniversitenin memurunun da Sunu'yu dövdüğü iddia edilmişti. Taraflar karşılıklı suç duyurusunda bulunurken, Rektör Oktik, Sunu hakkında ?amirine karşı küçük düşürücü ve aşağılayıcı fiil ve hareketler yaptığı' gerekçesiyle soruşturma açtı. Rektör, soruşturmayı amiri olduğu bir dekana yaptırırken, soruşturmadan öğretim üyesine ?maaş kesim cezası' çıktı. Disiplin Kurulu'nun verdiği cezaya karşı dava açan Sunu ise YÖK'e dilekçeyle başvurarak yapılan soruşturmaya itiraz etti. Prof. Dr. Sunu, İdare Mahkemesi'ne açtığı davanın dilekçesinde, ?Öğretim yılı açılışında Rektör Şener Oktik, aşırı derece alkollü şekilde bana yaklaşarak ve kolumdan tutarak, ?Burada huzuru bozuyorsun, seni burada yaşatmayacağım, def ol git buradan, bir daha gelme.' diyerek fiziki güç ve müdahalede bulundu. O sırada, durumdan kendine vazife çıkaran idari personel Saadettin Simser devreye girerek ?Çık buradan, burada kalamazsın.' diyerek sürükledi ve çeneme vurarak gözlüğümü kırdı.? diye beyan verdi.

?Rektör'ün disiplin kurulu üyesi ve disiplin amiri olarak soruşturmayı açması, kurulda oy kullanması ve cezayı tayin etmesinin hukukun genel ilkelerine tamamen aykırı' olduğunu dile getiren Sunu, ?Şikayetçi rektör olduğuna göre, şahsımın ifadesini alan dekan, kendisinin dekanlığa atanmasını öneren rektörün nasıl olur da ifadesini alır? Dolayısıyla Rektör, hem şikayetçi, hem yargıç hem de savcı konumundadır.? diyor. Rektör Oktik ise kendini, ?Mustafa Sunu bana çelme takma teşebbüsünde bulundu.? şeklinde savunuyor.

Üniversite yıllığını ?başörtülü fotoğraf var' diye toplatmıştı

Muğla Üniversitesi'nde daha önce de Sağlık Yüksekokulu'nda öğrencilerin hazırladığı yıllık, başörtülü bir öğrenci fotoğrafının yer alması gerekçe gösterilerek toplatılmıştı. Üniversite yönetimi, okul dışı sosyal bir aktivite olan yıllığın hazırlanmasına katkı sağlayan ve fotoğrafı bulunan 60 öğrenci hakkında da disiplin soruşturması açmıştı. Son sınıf öğrencilerinin hazırladığı yıllığın araştırılması için Doç. Dr. Nazan Tuğay'ın başkanlığında komisyon oluşturulmuş, öğrencilere tebligat gönderilmişti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber