'Rozeti kaybetme' korkusu polisi tedaviden kaçırıyor

Haber Giriş : 27 Şubat 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fazla mesai, düşük maaş, ekonomik sıkıntı, geçimsizlikle gelen bunalımların intihara sürüklediği polisler, "rozetini kaybetme" korkusuyla psikolojik destek almaktan kaçıyor.

EMNİYET Genel Müdürlüğü, 2 yıl önce polislere psikolojik destek sağlamak amacıyla tüm illerde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büro Amirliği kurdu. Adana'da da Çukurova Üniversitesi Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamış 1 amir ile 5 memur görevlendirildi. Ancak 6 bin polisin görev yaptığı Adana'da, bu merkeze başvuran polislerin sayısı yılda 100'ü bile bulmadı. Bunun nedenini araştıran büro görevlileri, "deli" damgasından ve polislikten ihraç edilmekten korkulduğu gerçeğine ulaştı. Polisler arasında psikolojik danışmanlarla yapılacak görüşmelerin rapor halinde üst makamlara sunulacağı kuşkusu hakim. Polisler, meslekten ihraç edilme endişesi ile danışmanlardan destek almak yerine, sorunlar yumağı içinde görevlerini sürdürmeye çalışıyor.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Büro Amirliği personeli ise "Burada yapılan görüşmeler, meslektaşımız ile görevli arasında kalmaktadır" dediler.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber