SPK Başkanı kendi kurulundan veto yedi

Haber Giriş : 27 Şubat 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SERMAYE Piyasaları Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar'ın, aralık ayında yapılan Abant toplantısında gündeme getirdiği ?SPK'daki yurtdışı sorunu? adeta komediye dönüştü. Kurul üyeleri son olarak, SPK Başkanı Cansızlar'ın İsrail'e, iki ülke arasında sermaye piyasaları arasında işbirliğine gidilmesine ilişkin mutabakat zaptını imzalama seyahatine, ?İsrail'in ayağına gitmek doğru olmaz? gerekçesiyle izin vermedi. SPK'daki İsrail krizi, iki ülkenin Dışişleri Bakanlıkları'nı da ayağa kaldırdı. Henüz çözülemeyen ?İsrail gezisi krizi?nin öyküsü şöyle:

ONLAR GELSİN

SPK'da uzun süredir, SPK Başkanı Cansızlar ile Kurul üyeleri arasında, ?yurtdışı seyahati? tartışması yaşanıyordu. Kurul üyeleri, SPK Başkanı Cansızlar'ın çok fazla yurtdışına çıktığını öne sürerek, yurtdışı seyahatlerine onay vermiyordu. Son olarak SPK Başkanı Cansızlar'ın, İsrail'e gitmesi sıkıntı yarattı. İki ülkenin sermaye piyasaları birimleri arasında yapılan görüşmeler sonrasında, mutabakat zaptının şubat ayında İsrail'de imzalanması kararlaştırıldı. Ve mutabakat zaptı ziyareti, geçtiğimiz günlerde Kurul'da ele alındı. Ancak kurul üyeleri, anlaşmanın İsrail'de imzalanmasına karşı çıktı. Kurul toplantısında, bazı üyeler, ?Biz niye İsrail'in ayağına gidiyoruz. Anlaşma Türkiye'de imzalansın? itirazında bulundu. Bu tartışmaların üzerine, SPK Başkanı Cansızlar'ın İsrail'e giderek, mutabakat zaptını imzalaması askıya alındı.

DIŞİŞLERİ DEVREDE

Türkiye'deki İsrail Büyükelçiliği hem SPK hem de Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu. SPK ile görüşen Dışişleri Bakanlığı da, Hamas'ın Türkiye ziyareti nedeniyle gerginleşen Türkiye-İsrail ilişkilerini hatırlatarak, ?Yeni bir krize sebep vermeyin? uyarısında bulundu. Bu gelişmelere rağmen ?izin? krizi aşılamadı ve mutabakat zaptının imzalanması şimdilik ertelendi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber