Muhtarın oturma eylemi ilgi görmedi

Giresun’un Doğankent ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Hamza Aracı, Doğankent Belediyesinden hizmet alamadığı gerekçesiyle başlattığı oturma eyleminin ilk haftasını doldurduğunu açıkladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Eylül 2013 13:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Muhtarın oturma eylemi ilgi görmedi

Belediye binası önünde oturma eylemine başladığı ilk günden itibaren taraflı tarafsız tüm mahalle halkının desteğini arkasına aldığını belirten Muhtar Aracı, eyleminden vazgeçmesi için Giresun Valiliği veya Doğankent Kaymakamlığı herhangi bir girişimde bulunmazken, ilk adım Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı ve onun aracı olarak gönderdiği kişilerden geldiğini söyledi.

Gerçekleştirdiği eyleme kamu yöneticileri ve yerel yöneticilerin duyarsız kalmasına tepki gösteren Muhtar Aracı “Benim amacım başlattığım oturma eylemiyle bu güne kadar gündeme getirdiğim mahallemin sorunlarına sahip çıkmayan idarecilerin dikkatini çekmektir” dedi.

Yetkililerin bu işin çözümüne katkı sağlamak için çaba göstermeleri gerektiğini söyleyen Muhtar Aracı, “Ben bu oturma eylemini mahalleme hizmet alabilmek için yapıyorum, Doğankent Belediyesi, Doğankent Kaymakamlığı ve Giresun Valiliğinin benimle ilgilenmemeleri, derdimin ne olduğunu sormamaları, sen burada ne yapıyorsun diye bir kez olsun bile bana ulaşmaya çalışmamaları beni seçilmiş bir yönetici olarak son derece üzmüştür. Onların bu şekilde hareket etmesi ve seçilmiş bir muhtarın sorununa kayıtsız kalmaları bulundukları makamın tarafsızlığı olarak algılanamaz. Mülki İdare Amirleri olarak onlarında bu olaya taraf olmaları gerekirdi. Bu işin çözümüne katkı sağlamak için çaba göstermeleri gerekirdi” diye konuştu.

Eylemin 6. gününde BBP'li Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, önce aracılar vasıtasıyla daha sonra bizzat kendisi tarafından Muhtar Aracı 'ya ulaşarak mahalle yolunu tamamını değil ama kısmen iyileştirilmesi ve ara ara betonlanmasını yapacağını teklif ettiğini söyleyen Muhtar Aracı, mahalle sakinleri ile yaptığı görüşmede mahallenin sorunlarının kesin bir çözüme kavuşmadan oturma eylemine devam kararı aldığını aktardı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber