MEB Müsteşarı'nı yeni davalar bekliyor

Haber Giriş : 27 Şubat 2006 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Necat Birinci'nin, 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı "yargı kararlarını etkisiz kılmak" suçundan yaklaşık 11 kez daha yargılanacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Birinci'nin başı yeni davalarla dertte. Daha önce Şinasi Okur adlı bakanlık personeline yönelik işlemler nedeniyle Yargıtay'da eski Türk Ceza Yasası'nın 228'nci maddesinden 6 aydın 3 yıla kadar değişen hapis cezasıyla yargılanan ve 6 ay hapis cezasına çarptırılan Birinci, aynı suçu farklı personele karşı uyguladığı için de yine yargılanacak.

11 DAVA DAHA VAR

Birinci'nin, aralarında bir genel müdür olmak üzere Bakanlığın 11 personeline yönelik yaptığı işlemlerin hatalı olduğu iddiasıyla da Yargıtay'da yargılanacağı kadedildi.

Birinci, eski Dışilişkiler Genel Müdürü Tolga Yağızatlı'nın kamu davasında, Erzurum İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, eski Personel Genel Müdür Yardımcısı Ömer Turna, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mazlum Altunkaya, Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü, İvrindi İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli Latife Sayan ve Bedrettin Ekmekçi'nin şikayetleri üzerine açılan davalarda da hakim karşısına çıkacak.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber