Ucuz telefon dağıtımı başladı

Haber Giriş : 27 Şubat 2006 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell, girdiği ülkelerde lüks cep telefonu ile abone toplamasıyla tanınan ve son olarak Telsim'i satın alan Vodafona'aya karşı bir atak yapar cep telefonu dağıtmaya başladı.

Telsim'e 4,55 milyar dolar teklif ederek Türk cep telefonu piyasasına girmeye hazırlanan Vodafone'a karşı şirketler tedbir almaya başladı.

Vodafone, girdiği ülkelerde aylık 5-10 Euro taksitle dağıttığı lüks cep telefonu ile abone toplamasıyla tanınıyor. Vodafone'un bu stratejisini bilen 29 milyon aboneyle sektörün lideri Turkcell, İngiliz rakibine müşteri kaptırmamak için aylık eşit taksitlerle cep telefonu kampanyası başlattı. Sektör kaynaklarına göre Turkcell bu amaçla 1 milyonu aşkın cep telefonu stoku yaptı. Turkcell'in bu ön kampanya ile ilk adımı attığını belirten uzmanlara göre asıl rekabet, Vodafone'un Telsim'i devralmasından sonra gerçekleştireceği kampanya ile başlayacak. Uzmanlar, Turkcell'in kampanyasındaki cep telefonu fiyatlarını ise yüksek buluyor.

Cep telefonu piyasası sektördeki şirketlerin ulaştığı abone rakamları ile doygunluk seviyesine ulaştı. Şirketlerin verilerine göre Telsim'in abone sayısı 11 milyon, Avea'nınki ise 8 milyonu buldu. Önceleri abone bulmak için kampanyalar düzenleyen GSM operatörleri, artık mevcut abonelerini korurken, diğer şirketlerden de transfer gerçekleştirebilmek için ?personell, kamucell' gibi tarifeler uygulamaya koydu. Avea'nın öğretmenlerin kendi aralarında bedavaya konuşmalarına imkan tanıyan kampanyasına Turkcell, sahip olduğu abone sayısını korumak için bütün kamu personelinin ucuza konuşmasını içeren bir paketle karşılık verdi. Avea, aynı kurum bünyesindeki personeli ücretsiz, diğer kamu kurumlarıyla da çok düşük fiyata konuşturuyor. Turkcell ise faturalı hat sahibi kamu çalışanına aylık 12 YTL ücret karşılığında bu tarifedeki tüm hatlar ile ayda 600 dakika, kontörlü hatlarda ise sabit ücret olmadan tüm Kamucell aboneleriyle dakikası 1 kontörden konuşma imkanı sağlıyor. Telsim de Vodafone'a geçmeden önce bazı kampanyalara imza attı. Sivil toplum kuruluşları ve derneklere özel tarifeler açıklayan firma, aynı aile üyelerine de çok ucuza konuşma imkanı sağlayan abone paketleri açıkladı. 3. Nesil uygulamalarıyla dünyada söz sahibi olan İngiliz Vodafone'a geçen şirketin internete bağlanma performansı en yakın rakibinden iki kat daha hızlı. Şirket, ilk kez açık denizlerde GPRS roaming uygulamasını da hayata geçiriyor.

Ek ücretli sabit ödemeye yeni telefon

Turkcell, ?cep bizden seçmesi sizden' kampanyası abonelerine Sony Ericsson, Samsung, Nokia, Motorola ve Siemens'in en son modellerini edinme imkanı tanınıyor. Bunun için iki seçenek sunuluyor. Birinci seçenekte müşteriye, 12 ay boyunca sabit ödeme teklif ediliyor. İkincide ise 18 aylık taksite karşılık ilk başta ek bir ücret talep ediliyor. Örneğin, D600, K750i ve 6680 modelli cep telefonlarına her ay 399 YTL'lik fatura tutarıyla 12 ayda sahip olmak mümkün. Aynı telefon, 18 ay 199 YTL fatura tutarı ile 400 YTL'lik ek ödeme yaparak da alınabiliyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber