Yoğun bakım hizmetleri değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman’daki hastanelerin yoğun bakım hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yoğun bakım hizmetleri değerlendirme toplantısı yapıldı

Adıyaman'daki hastanelerin yoğun bakım hizmetlerinin değerlendirildiği toplantı gerçekleştirildi.

Adıyaman Sağlık Müdürlüğü Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Tıp Fakültesi ile birlikte diğer hastanelerin yöneticileri katıldı. Toplantıda mevcut yatak kapasitesi, yoğun bakım yataklarının seviyeleri, yoğun bakım ünitelerinin fiziki ve tıbbi donanım alt yapıları gözden geçirildi. Yoğun bakım ünitelerinde çalışan sağlık personelinin nitelik ve niceliği, eğitim ve sertifikasyon durumu değerlendirildi. Hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri bu toplantıda ayrıntılı olarak ele alındı.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, yoğun bakım hizmetlerinin hassasiyet isteyen özellikli birimlerden birisi olduğunu, eğitimli ve sertifikalı personel tarafından yürütülen bu hizmetlerin iyi organize edildiğinde dışarıya hasta sevkini önemli ölçüde azaltan ve hayati önem taşıyan bir birim olduğunu aktardı.

Taş, “Amacımız yoğun bakım gerektiren durumlarda hastalarımızı kendi ilimizde takip ve tedavisini yapabilmektir. Tüm çaba ve gayretimiz bu yöndedir. Son yıllarda bu alanda oldukça rahatlatıcı gelişmeler yaşandı. Gerek yeni doğan yoğun bakım ve gerekse erişkin yoğun bakım yatak sayılarımızda 2002 yılına göre 10 kat artış sağlandı. Ayrıca yoğun bakım ünitelerinde bulunması gereken tıbbi donanımlar da çağın gereklerine uygun hale getirildi. Adıyaman Üniversite Tıp Fakültesi Hastanesi'nin devreye girmesiyle birlikte başlayan anjiyo ve kalp damar cerrahisi hizmetlerinin yoğun bakım ünitesi de devreye girdi. Yoğun bakım hizmetlerinin daha da gelişmesi ve kapasite artışının sağlanması için çalışmalarımız devam etmektedir. Bu ünitelerde hizmet veren tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyor, bu ünitelerde tedavi gören hastalarımıza da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber