SAMDOB sınavla 45 öğrenci alacak

Samsun Devlet Opera Balesi (SAMDOB) Çocuk Balesi ve Korosu Kurs Başkanlığı, çocuk balesi ve çocuk korosu kurslarına, 2013-2014 kurs dönemi için 29 eylülde yapacağı sınav ile 45 öğrenci alacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SAMDOB sınavla 45 öğrenci alacak

Samsun Devlet Opera Balesi (SAMDOB) Çocuk Balesi ve Korosu Kurs Başkanlığı, çocuk balesi ve çocuk korosu kurslarına, 2013-2014 kurs dönemi için 29 eylülde yapacağı sınav ile 45 öğrenci alacak.

Müziğe ilgi duyan 9-10-11 yaşları arasından yetenekli olanları belirlemek amacıyla Samsun Devlet Opera Balesi (SAMDOB) Çocuk Balesi ve Korosu Kurs Başkanlığı, 29 Eylül Pazar günü sınav gerçekleştirecek. 'Gelin bu işin bir parçası olun bizimle beraber şarkı söyleyin' diyerek 9-10-11 yaşları arasında olan çocukların velilerine seslenen Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdür ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran, yeteneği olduğunu düşünen veliler çocuklarını 29 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan sınava getirmelerini istedi.

Samsun Devlet Opera Balesi (SAMDOB) Çocuk Balesi ve Çocuk Korosu Kurs Başkanlığı, çocuk balesi ve çocuk korosuna 45 öğrenci alınacağını ifade eden SAMDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Volkan Kıran,Sınavla çocuklarımızı kurslarımızı dahil edeceğiz. Bütün bir sezon boyunca onlarla çalışmalar dersler yapacağız. Önümüzdeki günlerde bunun bir küçük sınavını gerçekleştireceğiz. Çeşitli yaş gruplarından yeteneği olduğunu düşündüğümüz ve ilerde de gerçekten bu konuda profesyonel olarak yapmaya arzu edebilecek kapasitede çocuklar olduğunu görüyoruz. Onlar arasından seçmelerde bulunuyoruz.

Bizim çocuk balesinde ve çocuk korosunda olacak çocuklar, bir dönem sonra eğitim hayatlarında farklı bir noktaya gitmelerini sağlayacaktır"dedi.

Samsun Devlet Opera ve Balesi Bale ve Çocuk Korosu Başkanlığı tarafından her yıl bale eğitimi ve koro eğitimi verildiğini belirten Samsun Devlet Opera ve Balesi Bale ve Çocuk Korosu Başkanı ve Koro Şefi Bertan Rona, çocuk balesinde 50 öğrenci, çocuk korosunda ise 95 öğrenci olmak üzere 145 öğrencinin bulunduğunu söyledi. 2013-2014 sezonu öncesi 29 Eylül tarihinde yapılacak sınavla, çocuk balesi ve çocuk korosunun sayısını artıracağını ifade eden Koro Şefi Bertan Rona,"Şimdi 29 Eylül tarihinde sınavımız var. Bu sınavda çocuk korosuna kontenjan dahilinde alım yapacağız. 5 eğitmenimiz ile çocuklar seslerini kullanmayı, dans, ritim, vücutlarını kullanmayı, esnek olmayı, hep beraber bir şey yapabilme becerisine sahip olacaklar"diye konuştu.

Haziran ayına kadar devam edecek kurs dönemi boyunca Samsun Devlet Opera ve Balesi'nin eğitmenlerinden, koro sanatçılarından ve deneyimli bale sanatçılarından eğitim alacak olan kursiyerler, Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenecek eserlerde sahne alabilecek ve sezon sonu gösterisi için hazırlanan repertuvar çalışmalarına katılacaklar. Başvuruların 27 Eylül Cuma günü saat 17.00'ye kadar Samsun Devlet Opera ve Balesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'ne yapılabileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber