Kamudaki telif ücretlerine düzenleme

Gösterge rakamları, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı için 10 kat yükseltilebilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamudaki telif ücretlerine düzenleme

Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca Ödenecek Telif ve İşlenme Ücretleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Değişiklikle yönetmeliğe 2 ek madde ilave edildi.

Buna göre, yönetmelikte yer alan gösterge rakamları, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı için, Yayın Kurulu'nun gerekçeli önerisi ve Yayın Projeleri Değerlendirme Kurulu kararı ile 5 katına kadar arttırılabilecek. Ancak zorluğu, çok büyük emek ve zaman harcandığı, alanında yenilikler getirdiği ve Türk kültür ve bilimine katkılarının olduğu tespit edilerek yayınlanacak telif ve tercüme eserler ile eleştirmeli metinlere ilişkin göstergelerin, Yayın Projeleri Değerlendirme Kurulu tarafından 10 katına kadar arttırılması önerilebilecek. Bu öneri, bütçe imkanları dikkate alınarak Yazma Eserler Kurumu Başkanı'nın oluru ile karara bağlanacak.

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı yayınlarının ücretsiz olarak dağıtılması, Yayın Projeleri Değerlendirme Kurulunun önerisi ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı'nın oluru ile kararlaştırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber