Sağlık-Sen sağlıkta şiddete tepki gösterdi

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan ve yönetim kurulu üyeleri, Besni ilçesinde acil tıp teknisyeni olan Fatma Yasan’ın hasta yakını tarafından darp edilmesini kınadı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık-Sen sağlıkta şiddete tepki gösterdi

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan ve yönetim kurulu üyeleri, Besni ilçesinde acil tıp teknisyeni olan Fatma Yasan'ın hasta yakını tarafından darp edilmesini kınadı.

Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdulkadir Bozan, yeni bir şiddet olayıyla karşı karşıya olunduğunu ve sağlık çalışanına şiddetin çirkin yüzünü bu sefer de Besni ilçesinde gösterdiğini söyledi.

Yaşanan fiili şiddeti lanetlediklerini kaydeden Abdulkadir Bozan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Besni 1 Nolu 112 Acil İstasyonunda çalışan Acil Tıp Teknisyeni Fatma Yasan, bir vaka sırasında hastaya yardım ederken bir hasta yakını tarafından darp edilmiştir. Bu fiili şiddet olayını lanetliyoruz.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet maalesef hız kesmeden devam ediyor. Son yıllarda alınan tedbirlere ve caydırıcı uygulamalara rağmen yine de şiddet çirkin yüzünü göstermeye devam etmektedir. Yine bazı zavallı insanlar, şiddeti hala bir hak arama veya şahsi olarak cezalandırma yolu olarak görmekte ve uygulamakta da geri durmamaktadırlar. Hele hele bir bayan sağlık çalışanına bile, el kaldırıp fiziki şiddette bulunabiliyorlar. Besni 1 nolu 112 Acil İstasyonunda Acil Tıp Teknisyeni olarak çalışan üyemiz Fatma Yasan, bir vaka sırasında hastaya müdahale ederken, hasta yakını tarafından fiziki şiddete maruz kalmıştır. Bu şiddet olayını kınıyoruz, lanetliyoruz. Şiddet sala bir hak arama yolu değildir, olamaz. Bunu yapanlar sonucuna katlanacak ve şiddetin bir hak olmadığını göreceklerdir.

Bu şiddet olayına karşın yasal resmi işlemler başlatılmış olup, gerekli her türlü hukuki yardımda bulunulacaktır. Bu tür ilkel yollara başvuran kişilerin hakkettiği cezaya çarptırılması için gerekli her türlü işlem yapılacaktır. Biz de Sağlık Sen olarak bu olayda ve tüm şiddet olaylarında da her zaman sonuna kadar üyelerimizin ve bütün sağlık çalışanlarımızın yanında olacak ve sonuna kadar konunun takibi ve sonuçlandırılması için gerekli her türlü destek vereceğiz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber