Hasta ve yakınları için kütüphane

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mithat Ekici, kent merkezinde ve ilçelerde bulunan kamu hastanelerinde kütüphane kurmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2013 21:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hasta ve yakınları için kütüphane

Ekici, “Hastane çalışanlarının boş zamanlarını değerlendirmek, poliklinik sırası bekleyen veya yatarak tedavi gören hastaları hastane ortamının oluşturduğu gerginliklerden uzaklaştırmak ve okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya katkı sağlamak amacıyla kütüphane kurulması için kolları sıvadık” dedi.

Okumanın yer ve yaşının olmadığını, kitap okuyarak Alzheimer hastalığına daha az yakalanılacağını ifade eden Mithat Ekici, “Bilgi hazinedir. Hele uygulama alanı bulan bilgi en kıymetli hazinemizdir. Bu gün televizyonlara esir olan halkımızın okuması gerektiğine inanıyoruz. Okumakla beynimizi daha aktif, uyanık ve daha iyi düşünebilir hale getirebiliriz. Hayal gücümüzü ve ufkumuzu arttırabiliriz. Televizyonlar düşünme kabiliyetimizi dumura uğratmaktadır. Televizyon karşısında geçireceğimiz vakti kitap başında geçirmeliyiz. Okumanın yaşı, zamanı ve yeri olmaz. Her zaman, her yerde, her yaşta okuyabiliriz. Sağlığımız hakkındaki bilgileri, hastalıklardan korunmayı da okuyarak öğrenebiliriz. Çok okuyanlar çağımızın hastalığı olan Alzheimer hastalığına daha az yakalanmaktadırlar” diye konuştu.

Toplumda büyük bir kesimin bilgi kaynağı olan kitap okumaktan çok günün büyük kısmını televizyon izleyerek geçirdiğini kaydeden Ekici, "Kitap okuması gereken çocuklarımız, gençlerimiz zamanlarının büyük çoğunluğunu internet kafelerde, televizyon başlarında geçirmektedirler. Günlük ortalama 4-5 saat televizyon izleyen bir toplum olarak bilginin ve bilimin kaynağı olan kitaplara gereken önemi göstermiyoruz. Okuma alışkanlığının sağlıklı olması, en başta ebeveynlere bağlıdır. Okuma alışkanlığı, çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişiminde onlar için oldukça önemli. Sağlıklı olduğu takdirde okuma alışkanlığı, çocuğun hayal gücünü geliştiriyor, dil gelişimini doğrudan etkiliyor ve kendini ifade etmesinde ona destek oluyor. Ayrıca düzenli ve planlı olmayı öğretiyor. Okuyarak kendini geliştiren kişiler çevrelerinde gelişen olaylara daha hakim oluyor ve toplum içinde eğitim seviyesinde zamanla bir ilerleme sağlanıyor. Bu konuda bizim de toplumsal faydamız olması için merkez ve ilçelerimizdeki hastanelerimize, hastane çalışanlarının boş zamanlarını değerlendirmek, poliklinik sırası bekleyen veya yatarak tedavi gören hastaları hastane ortamının yarattığı gerginliklerden uzaklaştırmak ve okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya katkı sağlamak amacıyla kütüphane kurulması için çalışmalar başlattık” şeklinde konuştu.

Ekici, vatandaşların ellerinde fazla bulunan kitapları hastanelerdeki yetkililere teslim ederek bağışta bulunabileceklerini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber