'Böcek' iddiası... Polislikten kalma alışkanıkla

Danıştay eski Tetkik Hakimi Ömer Kaya’nın, bir üyenin odasına ses kayıt cihazı koyduğu iddiasıyla yargılamasına başlandı. Odasına ses kayıt cihazı yerleştirilen Danıştay üyesi Zeki Yiğit davaya katıldı ve cihazı koyan hakimden şikayetçi olurken şok bir iddiada bulundu: Polislikten kalma alışkanlıkla koymuş...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 11:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Danıştay üyesi Zeki Yiğit'in odasına ses kayıt cihazı yerleştirdiği iddiasıyla 8.5 yıla kadar hapisle yargılanan Danıştay eski tetkik hakimi Ömer Kaya'nın yargılamasına bu sabah başlandı. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya sanık hakim Kaya mazeret bildirip katılmadı.

DİNLENEN ÜYE MÜDAHİL

Odası dinlenen üye Zeki Yiğit ise duruşmaya geldi ve davaya katılma talebi de oybirliği ile kabul edildi.

ŞİKAYETÇİ HAKİMDEN ŞOK İDDİA

Danıştay üyesi Zeki Yiğit davaya katıldı ve cihazı koyan hakimden şikayetçi olurken şok bir iddiada bulundu.

Yiğit, istihbarat biriminde komiser olarak çalıştıktan sonra hakimliğe geçtiği bildirilen ve Polis Akademisi mezunu sanık Kaya için, “Bütün bunlar gösteriyor ki, belki önceki mesleğinin getirdiği alışkanlıkla belki başka bir saikle bu işi yaptığına kani oldum” dedi.

Yiğit şöyle devam etti:

“Bana bağlı bir tetkik hakim olduğu için yapabileceği hiç aklıma gelmedi. Güvenlik kamerası kayıtlarında ilk gördüğümde bir anda bu şahsın dairemiz müzakerelerine katılan tetkik hakimi olduğunu teşhis edemedim.”

Hakimin sorusu üzerine Yiğit, “Benim odama dosya almak ya da bırakmak için hiç gelmedi. Ben de kendisini bir kararla ilgili çağırıp odama hiç çağırmadım. Benim olduğum saatlerde odama dosya getirip götürmek için gelmedi” cevabını verdi.

TANAL'IN MÜDAHALE TALEBİNE RET

CHP üyesi Mahmut Tanal'ın davaya katılma talebinde bulundu. Tanal, “Savcı veya yargıcın haber elamanı ve muhbir olmamalı” dedi.

Mahkeme suçun şahsi suç olduğu gerekçesiyle Tanal'ın davaya katılma talebini oybirliği ile reddetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber