Aile hekimlerine Alzheimer hastalığı anlatıldı

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, alzheimerın erken tedavisi durumunda hastalığın ilerlemesinin yavaşlayacağını söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile hekimlerine Alzheimer hastalığı anlatıldı

Antalya Halk Sağlığı Müdürü Murat Özdemir, alzheimerın erken tedavisi durumunda hastalığın ilerlemesinin yavaşlayacağını söyledi.

Özdemir, hastanenin konferans salonunda, Pfizer şirketinin desteğiyle aile hekimlerine yönelik alzheimer hakkındaki toplantıda, alzheimer hastalığının erken teşhis ve tedavisinin önemi vurguladı.

Belirli bir yaş üzerindeki kişiler için unutkanlığın normal karşılandığını belirten Özdemir, bu düşünce nedeniyle alzheimerın erken tanı ve tedavisinin geciktiğine dikkati çekti. 65 yaş üstünde unutkanlık görülen kişilerin mutlaka bir uzman doktor kontrolünden geçmesi gerektiğini söyleyen Özdemir, hastalığın bu kişilerde yakın bellek kusuruyla başladığını ifade etti.

Özdemir, "Alzheimerın erken tedavisi durumunda hastalığın ilerlemesi yavaşlar. Erker teşhis ve tedavi ile yaşam kalitesini muhafaza edilebilir" dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 65 yaş üstünde yüzde 5 sıklıkla görülen alzheimerın her 5 yıllık dilimde katlanarak artan bir hastalık olduğuna işaret eden Özdemir, hastalığın 85 yaş üzerinde ise yüzde 40-50 sıklığında görüldüğünü kaydetti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniği Eğitim Görevlisi Uzm. Dr. Aylin Yaman ise hastalığın sadece hastayı değil, yakınlarını da doğrudan etkilediğini belirtti. Hastalığın tedavisine yönelik yeni çalışmalar olduğunu kaydeden Yaman, farmakolojik olmayan tedavilerin de işe yaradığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber