Dayakçı babaya 5.5 yıl hapis istemi

Adana'da üvey oğlu 8 yaşındaki M.'yi dövüp 43 yaşındaki eşi Fatma Tuğba Vatansever'i de ölümle tehdit ettiği iddia edilen 54 yaşındaki Yılmaz Vatansever hakkında 5 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dayakçı babaya 5.5 yıl hapis istemi

Olay, 28 Temmuz 2013'de, merkez Seyhan İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Fatma Tuğba Vatansever, polisi arayarak "Kocam çocuklarımla bizi dövüyor" diye ihbarda bulundu. Belirtilen adrese giden polis ekipleri, anne ve çocuklarını ağlar halde buldu. Anne ve çocukları, ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Üvey çocuğuna kötü davrandığı ileri sürülen Yılmaz Vatansever de gözaltına alındı.

Yaşadığı olayları ağlayarak anlatan Fatma Tuğba Vatansever, ilk eşinden şiddetli geçimsizlik sonucu ayrıldığını, ikinci evliliğini yaptığı Yılmaz Vatansever'in hem kendisine hem de çocuklarına şiddet uyguladığını söyledi. Fatma Tuğba Vatansever şöyle dedi:

"7 yaşındaki oğlum M., 4 yaşındaki kardeşi Z.'ye şortunu giydirirken 2 ayağını tek paçaya soktu. Bunu gören üvey babası, 'Neden düzgün giydirmiyorsun' diyerek, tekme Tokat dövdü. Bir keresinde de 2 yaşındaki kızımı beşikten attı. Çocuklarımı korumaya çalıştığım için beni de dövüyor. Saçımı çekiyor. Düzenli bir işi yok. Bazen kahvehanede çalışıyor."

Anne ve çocukları sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla sığınma evine yerleştirildi. Yılmaz Vatansever ise ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

DAVA AÇILDI

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 7'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede sanık Yılmaz Vatansever hakkında 'basit yaralama, tehdit ve hakaret' suçlarından 5 yıl 6 ay hapis cezası istendi.

Sanık Yılmaz Vatansever'in yargılanmasına gelecek günlerde başlanacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber