105'lik Ayşe Nine görenlere maşallah dedirtiyor

Muğla’nın Marmaris İlçesinde yaşayan 105 yaşındaki Ayşe Ünlü, çok yaşamasını çok dua etmeye ve doğal beslenmeye borçlu olduğunu söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2013 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
105'lik Ayşe Nine görenlere maşallah dedirtiyor

Muğla'nın Marmaris İlçesinde yaşayan 105 yaşındaki Ayşe Ünlü, çok yaşamasını çok dua etmeye ve doğal beslenmeye borçlu olduğunu söyledi.

Armutalan'ın Merkez Mahallesi'nde yaşayan 105 yaşındaki Ayşe Ünlü, asırlık yaşına rağmen yaşama meydan okuyor. Dört çocuk sahibi Ünlü, torunun torununu gördü. Ünlü'nün 80 yaşında kızı, 70 yaşında oğlu bulunuyor. Okuma yazma bilmeyen ancak hafızası hâla güçlü olan Ünlü, 105 yaşına rağmen namaz sureleri ve duaları ezbere eksiksiz okuyor. Ünlü, bu zamana kadar gözleri dışında sağlık sorunu yaşamadığını söyledi. Kurtuluş Savaşı sırasında çocuk olan Ayşe Ünlü, babasının mallarına el koymak isteyen İngiliz askerlerine karşı verdiği mücadeleyi şu sözlerle anlattı: "Biz çocuktuk. Rodos Adası'ndan gelen İngiliz askerleri köydeki mallarımıza el koymak istediler. Ancak babam ahır kapısında İngiliz askerini bıçakla öldürdü. Babam daha sonra seferberlik ilanı nedeniyle askere gitti."

Yıllara meydan okuyan Ayşe Ünlü, hayatta en çok üzüldüğü olayın 30 yıl önce kaybettiği eşinin çok sevdiği altınlarını bozdurarak harcaması olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber