İlk erkek sığınma evleri açıldı

Türkiye’nin ilk erkek sığınma evleri İstanbul ve İzmir’de hizmete girdi. 30 erkeğin kalacağı sığınma evinde erkeklerin kimlikleri gizli tutulacak. Sığınma Evleri’nin pencereleri parmaklıklı olacak.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 14 Eylül 2013 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlk erkek sığınma evleri açıldı

Türkiye'nin ilk erkek sığınma evleri açıldı. Henüz sığınan bir erkeğin olmadığı evlere yönelik talepler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na iletilmeye başlandı. ...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in, “Kadının da çocukların da erkeklerin de bakanıyım. Onların da haklarını korumak benim görevim” sözlerinin ardından hızla açılan merkezler İstanbul ve İzmir'de hizmet verecek. İlk etapta İzmir'de 18, İstanbul'da 12 olmak üzere toplam 30 erkek kalacak.

İSTANBUL VE İZMİR'DEN TALEP ÇOK

Bu iki kentte sığınma evi açılmasının nedeniyse bakanlığa en yoğun talebin bu kentlerden gelmesi. Bakanlık bürokratlarına, “Daha çok psikolojik şiddet görüyoruz” şikâyetini ileten erkeklerin en çok, “Yine mi iş bulamadın?”, “Ne biçim erkeksin!”, “Milletin kocaları eşine her şeyi alıyor” sözlerinden yakındığı belirtiliyor. Erkekler en çoksa akraba baskısından çekiniyor.

Aile Bakanı Fatma Şahin ise böyle bir uygulamaya gitme nedenlerini “Özellikle İstanbul'dan mağdurlarla ilgili ciddi talep aldık. Bunun ardından da ilk erkek konukevini açmaya karar verdik” sözleriyle açıkladı.

POLİS KORUYACAK, GİZLİ KALACAK

Erkek sığınma evinde de kadınlarda olduğu gibi gizlilik kuralları uygulanacak.

İşte o kurallardan bazıları:

-Hiçbir belgede korunan erkeklerin kimlik bilgilerine yer verilmeyecek.

-Erkek konukevi için de gizlilik kuralları içinde açılış töreni düzenlenmeyecek.

-Hizmet vermesi planlanan konukevine tabela asılmayacak. Pencereleri parmaklıklı olacak.

-Konukevinin adresi ve telefon bilgileri gizli tutulacak. Merkez, polis tarafından korunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber