En fazla hayvan hakları ihlali Antalya'nın ilçelerinde

HAYVAN Hakları Federasyonu (HAYTAP) Başkanı Nesrin Çıtırık, Türkiye'de en fazla hayvan hakları ihlalinin Antalya'nın ilçelerinde olduğunu iddia ederek, turizm ilçelerini yurtdışında deşifre edeceklerini açıkladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Eylül 2013 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En fazla hayvan hakları ihlali Antalya'nın ilçelerinde

HAYTAP, hayvan hakları ihlalinin önlenmesi için 'Ege- Adeniz İmdat Turu' başlattı. Tatil bölgelerini kapsayan 'İmdat Turu'nda, HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık ve hayvansever, yerel yönetimlerle görüşerek hayvan haklarının önlenmesi konusunda önlem alınmasını talep ediyor. Ege-Akdeniz İmdat Turu'nda Antalya'nın Demre İlçesi'ne gelen HAYTAP Başkanı Çıtırık, İlçe Belediye Başkanı AK Partili Süleyman Topçu'yla görüştü.

YURTDIŞINDA DEŞİFRE EDECEĞİZ

Başkan Çıtırık, hayvanların insanların yaşamında tehlike oluşturmayacak biçimde güvenli ve sağlıklı ortamlarda yaşayabilmesi için aşı, kısırlaştırma, su ve beslenme noktaları oluşturma konusunda taleplerini bildirdi. Türkiye'nin imajını zedeleyen hayvan hakları ihlali yapan turistik ilçeleri bundan böyle yurtdışında da deşifre edeceklerine dikkati çeken Başkan Çıtırık, yerel yönetimlerin üzerine düşen yasal zorunlulukları yerine getirmemesi halinde yabancı turistlere yönelik 'Sizin tatiliniz hayvanların felaketi olacak' sloganıyla çalışma başlatılacağını vurguladı.

ÇÖPTEN BESLENEN HAYVANLAR İMAJIMIZA ZARAR VERİYOR

Sokak hayvanlarına veteriner hizmeti verilmesinin 5199 Sayılı Yasa'yla zorunlu olduğuna işaret eden Başkan Çıtırık, yerel yönetimlere bu konuda çok görev düştüğünü aktardı. Turistik beldelerde çöplerden beslenen hayvanların Türkiye'nin imajına zarar verdiğini anlatan Başkan Çıtırık, "Belediyeler sorumlu davranırsa, sokak hayvanları insanların kapısına dayanmaz, onları rahatsız etmez. Çöp bidonlarında beslenmeye çalışan hayvanların olumsuz görüntüleri ortadan kalkar" dedi.

HAYTAP Başkanı Çıtırık'ın taleplerini dinleyen Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu, konuya ilişkin taleplerin yerinde olduğunu belirterek, ilgili birimleri harekete geçireceğini söyledi.

BAHARDA HAYVAN KATLİAMI

Demre'de hayvanseverlerle de toplantı yapan HAYTAP Başkanı Çıtırık, her yıl nisan-mayıs ve Eylül- Ekim aylarında hayvan katliamı yaşandığını söyledi. Bu katliama 'dur' denmesi için hayvanların kısırlaştırılması gerektiğine değinen Başkan Çıtırık, "Bu yapılmayınca çoğalan sokak hayvanları ya ilçe sınırları dışına atılıyor ya da zehirlenerek öldürülüyor" dedi.

Demre'nin hayvan hakları ihlali yapılan ilçelerin başında geldiğinin belirtildiği toplantıda, Demre- Finike Hayvan Hakları Derneği'nin (DEMFİHAK) kurulmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber