Eğitim-Sen: Danıştay'ın 'sözleşmeli öğretmenlik' kararının kıymeti kalmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda dün kabul edilen tasarıya, "sözleşmeli öğretmen" istihdam edilebileceğine ilişkin hüküm konulduğunu belirterek, eğer tasarı kanunlaşırsa, Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesi için girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Dinçer, sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Danıştay'ın sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili kararını değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) rakamlarına göre Türkiye'de 165 bin öğretmen açığı bulunduğunu ifade eden Dinçer, MEB'in, "boş kadrolara öğretmen atamak yerine iş güvencesiz ve düşük ücretle çalışacak sözleşmeli öğretmen almayı tercih ettiğini" söyledi.

Danıştay'ın, "kısmi zamanlı geçici öğreticilik" olarak tanımlanan sözleşmeli öğretmenlik ile ilgili genelgenin yürütmesini, "öğretmenliğin asli ve sürekli görevlerden olduğu" gerekçesiyle durdurduğunu anımsatan Dinçer, ancak dün Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tasarıya Bakanlığın ihtiyaç halinde sözleşmeli öğretmen istihdam edebilmesine yönelik hüküm eklendiğini kaydetti.

"Danıştay'ın kararının bir kıymeti kalmadı. Hükümet sözleşmeli öğretmenlik uygulamasında ısrar ediyor" diyen Dinçer, eğer tasarı bu şekilde yasalaşırsa, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi için girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Söz konusu tasarıyla öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 3.6 YTL'den 5 YTL'ye çıkarıldığını kaydeden Dinçer, bu miktarın taleplerinin çok altında olduğunu belirtti.

Dinçer, polis ve din görevlileri için öngörülen ek hizmet tazminatından üniversitelerin akademik ve idari personelinin de yararlanması gerektiğini dile getirerek, "AKP hükümeti kamu emekçilerinin ücretleri ve hakları konusunda tek yanlı ve keyfi tutumunu sürdürmeye devam etmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber