Memurların bütün disiplin suçları affedilmeli

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Mart 2006 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Başkanlar Kurulu Bildirgesi'nde, yüz kızartıcı suçlar hariç, işten atılmak da dahil memurların siciline işlenen her derecedeki disiplin suçlarının tüm sonuçlarıyla birlikte affedilmesi istendi.

Eğitim-Bir-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, sendikanın, Türkiye genelindeki şube başkanları, genel denetleme ve genel disiplin kurulu üyelerinin katılımıyla Ankara'da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısının ardından, sonuç bildirgesi yayımlandığı belirtildi.

Toplu görüşmelerde mutabakatla imzalanan kararların birçoğunun uygulamaya konmamasının, aktif ve etkin sendikacılık için toplu sözleşmenin şart olduğunu ortaya koyduğu ifade edilen bildirgede, şunlar kaydedildi:

"Gerekli yasal düzenlemeler yapılarak, memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı tanınmalı, memurlara siyaset yapma yasağına son verilmelidir.

Sendika üyelerine verilmesi gereken 5 YTL'lik 'örgütlülük ödeneği' derhal ödenmeli ve 1 Ocak'tan geçerli olmalıdır.

Yüz kızartıcı suçlar hariç, işten atılmak da dahil sicile işlenen her derecedeki disiplin suçları tüm sonuçlarıyla birlikte affedilmelidir.

Başörtüsü sebebiyle en temel insan haklarından olan eğitim ve çalışma hakkı engellenemez.

Danıştay'ca yürürlüğü durdurulan açık liselerle ilgili yönetmelik derhal yeniden düzenlenmeli, katsayı farklılığı kaldırılarak, uygulamada 1998 öncesi esas alınmalıdır.

Öğretmenlerin sözleşmeli değil, kadrolu olarak istihdamı esas olmalıdır.

Hakim, savcı, polis ve diyanet görevlilerine verilecek 100 YTL artışa, yardımcı ve idari hizmetler sınıfında çalışanlar da dahil edilmelidir.

Master ve doktora dereceli öğretmenlerin ek ders ücretleriyle ilgili tasarı geri çekilmelidir.

İLKSAN feshedilmeli, hak sahiplerine geri ödenmelidir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber