Üniversiteye ek yerleştirme şansı iyi kullanılmalı/ Video

2013-2014 eğitim öğretim yılı dün çalan ders zilinin ardından başladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 10:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okula yeni başlayan miniklerin yanı sıra, üniversiteye ilk defa adım atan gençler de ders başı yaptı. Zorlu bir yılın ardından hayalindeki üniversiteye yerleşen öğrenciler, üniversiteye başlamanın heyecanını yaşarken, herhangi bir bölüme yerleşemeyenler hayal kırıklığı içinde yeniden hazırlanmayı deneyecekler. Ancak, sınavda barajı geçip herhangi bir üniversiteye kayıt yaptıramayanlar için ikinci bir şans daha var, o da ek yerleştirme. Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Nişantaşı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Levent Uysal, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.

EK YERLEŞTİRME ŞANSI İYİ KULLANILMALI

Üniversiteye yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirmenin önemli bir şans olduğunu belirten Levent Uysal, öğrencilerin bu şansı iyi kullanması gerektiğini söyledi.

Sınav sisteminin sık sık değişebildiğini hatırlatan Uysal, sınava yeniden hazırlanmak isteyen öğrencilerin iyi bir değerlendirme yaptıktan sonra karar vermelerini önerdi. Yapılan tercihlerden geriye dönüş olmadığını anlatan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Hangi üniversiteye, hangi bölüme gideceklerse işaretleme zamanı geldi. Bu dönemi kaçırırlarsa üniversiteye yeniden hazırlanabilirler ya da iş dünyasına atılmayı seçebilirler. Ancak sık değişen sınav sistemi gençlerin önüne karışıklıklar çıkartabilir, bu yüzden önlerindeki ek yerleştirme şansını kullanarak bir an önce üniversiteye, sonra da iş dünyasına geçmelidirler."

MEZUN OLUNAN OKUL ÖMÜR BOYU ÜZERİNİZDE KALACAK

Gençlerin çok iyi düşünüp ek yerleştirme tercihlerini bilinçli yapmaları gerektiğini belirten Levent Uysal, şunları söyledi: "Öğrenciler istedikleri mesleği ve okulu iyice belirledikten sonra, o okula gidip görüşsünler ve okulun imkanlarını, hocalarını soruştursunlar. En önemlisi enerji alabildikleri okulu tercih etsinler. Çünkü, doğru okulu bulduklarında ve doğru tercih yaptıklarında ömür boyu bu okulun formasını giyecekler."

ÜNİVERSİTELERİN BURS ORANLARI VE SÜRELERİ ÇOK ÖNEMLİ

Bu dönemde üniversitelerin çeşitli burs imkanları sunduğunu belirten Levent Uysal, öğrencilerin bursun süresine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin okulu ve bölümü belirledikten sonra sunulan burs imkanlarına bakması gerektiğini belirten Uysal, sözlerine şöyle devam etti: "Okulun bir senelik değil, tüm eğitim süresini kapsayan bursları var mı, burslar neye göre azalıp artıyor açık açık konuşsunlar." Nişantaşı Üniversitesi'ne gelen öğrencilerin bir rehber eşliğinde tercih işlemlerini yürüttüğünü belirten Uysal, öğrencilerin kendine en uygun bölümü, en uygun imkanlarda tercih edebildiklerini belirtti.

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ HER GEÇEN GÜN DAHA KALİTELİ EĞİTİM VERİYOR

Türkiye'de bulunan vakıf üniversitelerinin her geçen gün daha fazla geliştiğini söyleyen Levent Uysal, bu durumun Türk eğitim sistemine kalite ve performans açısından katkı sağladığını anlattı. Vakıf üniversitelerinin artık öğrenciler için uluslararası imkanları kullandığını belirten Uysal, "Böylece bu üniversitelerden mezun olan öğrencilerin hepsi İngilizce bilerek ve çok iyi teknoloji kullanıcısı olarak mezun oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber