TCDD'nin taşınmazları kamu yararına kullanılmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2006 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Ateş, TCDD'nin taşınmazlarının, "kaptı kaçtıya gelmeden, kamu yararına kullanılmasını" istedi.

Ateş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bugün ve yarın yapılması planlanan TCDD'nin 199 taşınmazının müzayede yoluyla ihalesinin ertelendiğini söyledi.

TCDD'nin bu taşınmazların satmasının, zaten hukuken mümkün olmadığını ifade eden Ateş, söz konusu satış için Bütçe Kanunu'na konan maddenin iptal edildiğini kaydetti. Ateş, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı uyarınca hiçbir işlem yapmaması gereken TCDD'nin, buna karşın satış işlemlerine devam ettiğini vurguladı.

TCDD Genel Müdür Vekili imzalı l Mart 2006 tarihli yazıda, müzayedenin, daha sonra belirlenecek bir tarihe kadar ertelendiğinin belirtildiğini kaydeden Ateş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a şu soruları yöneltti:

"Satışı ertelediğiniz bu 199 parça taşınmaz içinde, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, partili ilçe belediyeleri arasında imar değişikliği yapan ya da imar planı değişiklik hazırlığı yapanlar var mı?

Bu ilk partideki 199 taşınmaz arasında Haydarpaşa yok ama, bu 199 taşınmaz ya da daha sonra satışa çıkaracağınız TCDD taşınmazları için bakanlığınızın, hükümetinizin ya da partinizin satıştan önce görüştüğü yerli ya da yabancı istekliler, mesela Körfezli şeyhler, Oferler, Kutmanlar var mı?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber